Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sicilië

Sicilië

Voor veel Nederlanders is Sicilië nog een onbekend deel van het populaire vakantieland Italië. Het eiland is wellicht niet de eerste bestemming waar men aan denkt bij het plannen van een autovakantie, maar zeker een aanrader! Overal op het eiland zijn tussen de bergen en rotsen kleine baaien te vinden en alleen aan de zuidelijke kust komen brede zandstranden voor. Op Sicilië zijn aangename campings, kleinschalige vakantieparken waar men kan vakantie vieren.

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als België. Het eiland wordt door een drie kilometer brede zeestraat, de Stretto di Messina, gescheiden van het Italiaanse vasteland.  Een zon- en strandvakantie kan op heel Sicilië gevierd worden: met een kustlijn van ruim 1000 kilometer is het strand nooit ver weg.

Hoogtepunten op het eiland

Op Sicilië kun je genieten van cultuur, natuur, prachtig weer en culinaire hoogtepunten. Er bevinden zich vele historische overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd en je kunt een bezoek brengen aan één van de verschillende musea. Op het eiland vind je daarnaast ook veel mooie natuur, maar ook de boottocht naar de schitterende Eolische eilanden voor de kust is zeker een tip.

Het is een vulkanisch eiland en één van de belangrijkste attracties wordt dan ook gevormd door de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Het park rondom de vulkaan Etna is fascinerend!

Laat je verrassen door de verborgen schatten van Sicilië en geniet tijdens uw vakantie van een ongerept stukje Italië.
Combineer het verblijf op een camping of in een vakantiehuis met interessante uitstapjes en zonovergoten stranden.

Met de auto of het vliegtuig naar Sicilië

Sicilië ligt op 2400 kilometer vanaf Utrecht, deze afstand kun je met de auto afleggen. Tijdens de autoreis vanuit Nederland kun je door Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, Italië bereiken. Vanaf het moment dat je de Italiaanse grens oversteekt is het nog ongeveer 1300 kilometer tot aan de oversteekplaats Messina. Vanuit Messina kun je Sicilië bereiken met de boot en met de trein.

Een andere mogelijkheid om op je vakantieadres op Sicilië te komen is door te vliegen. Op Sicilië bevinden zich drie luchthavens, te weten Catania, Palermo en Trapani. Vanuit Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam kun je deze luchthavens bereiken met verschillende low-cost vliegmaatschappijen als Easyjet, Ryanair en Transavia.

Klimaat op Sicilië

Het klimaat op Sicilië wordt omschreven als een Middellands Zeeklimaat. De winters zijn zacht op het eiland, de temperatuur schommelt rond de 10 graden Celsius en er valt af en toe een regenbui. De zomers zijn heerlijk warm, de temperatuur kan flink stijgen tot boven de 30 graden Celsius, maar de wind afkomstig uit de Sahara maakt het zeer aangenaam. Het geweldige weer op Sicilië zal bijdragen aan een heerlijke vakantie op het eiland.

Culinaire verrassingen

In de verschillende steden en dorpen op Sicilië kun je zeker gaan genieten van heerlijke lokale gerechten in de authentieke restaurants. Als tussendoortje of als desert zul je zeker de canoli, de cassata en de granita siciliana moeten proberen. De canoli is een knapperige koek gevuld met ricottacreme. De cassata is een typisch Siciliaanse taart en de granata siciliana is het overheerlijke Siciliaanse citroenijs. Langs de weg kom je vast een keer in de gelegenheid om de arancini te proberen. Deze gefrituurde rijstbollen gevuld met saus, gehakt en doperwten, zijn zeer smakelijk. De lokale hoofdgerechten van het eiland Sicilië zijn de pasta con le sarde, finochetti e molica (pasta met verse sardientjes, wilde venkel met broodkruim), de Siciliaanse pasta al forno (pasta uit de oven, als lasagna) en melanzane alla parmigiana (aubergine gerecht met knoflook en parmezaanse kaas). Als fijnproever kun je op Sicilië zeker je hart ophalen!

Sicilië.nl