Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het vliegtuig

Voor welke luchthaven kies jij?

Met de veerboot naar Sicilië is natuurlijk niet de enige manier om op het eiland te komen. Vanuit Nederland, België en Duitsland vliegen er genoeg maatschappijen naar het eiland toe. Op Sicilië zijn er vier internationale luchthavens, die verspreid liggen over het eiland. Genoeg mogelijkheden dus om met het vliegtuig naar dit Italiaanse eiland te vertrekken! Ook kan het handig zijn om een fly & drive te boeken. Ryanair en KLM vliegen veel naar Sicilië. Is je KLM vlucht vertraagd of je Ryanair vlucht geannuleerd? Kijk dan op de website van Aviclaim of je recht hebt op compensatie!

Palermo Airport (PMO)

Palermo Airport is één van de grootste vliegvelden van Sicilië en ligt ongeveer 30 kilometer van Palermo af. Transavia, Ryanair, Brussels Airlines en TUI zijn de bekendste maatschappijen die naar deze stad vliegen. Vanuit Weeze, Brussel en Rotterdam vlieg je rechtstreeks naar Palermo Airport. Easyjet, Transavia en Ryanair vliegen ook vanuit Amsterdam en Eindhoven naar Palermo. Deze vluchten hebben wel een overstap in grote steden in Italië, zoals Milaan, Rome of Pisa. De overstap is vaak maar kort en als het je veel geld scheelt, is dit zeker een mogelijkheid.

Trapani Airport (TPS)

Ten zuidwesten van Palermo Airport ligt Trapani Airport. Het vliegveld van Trapani wordt vooral gebruikt door de low-budget luchtvaartmaatschappij Ryanair. De afstand van het vliegveld tot aan het centrum is zo’n twintig kilometer, wat je ongeveer een half uur kost. Naast Ryanair maken ook Alitalia en Corendon gebruik van het vliegveld. Vluchten vanuit Eindhoven gaan rechtstreeks, maar de meeste vluchten vanuit Amsterdam maken een tussenstop op Italiaans grondgebied.

Catania Fontanarossa Airport (CTA)

Catania Fontanarossa Airport wordt ook wel gezien als de belangrijkste luchthaven van Sicilië. Een voordeel van de luchthaven is dat het slechts zeven kilometer van de stad af ligt. De grootste maatschappijen die naar Catania vliegen zijn onder andere KLM, Transavia, Easyjet, Brussels Airlines en Alitalia. Rechtstreekse vluchten gaan vanuit Amsterdam en worden uitgevoerd door KLM, Easyjet en Transavia. Met een overstap naar Catania vliegen kost je meestal juist meer geld, dus dat is niet de beste optie. Nog een allerlaatste voordeel aan vliegen op Catania: bij de landing heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan de Etna!

Comiso Airport (CIY)

Comiso Airport ligt ten zuiden van Catania Airport. Het vliegveld is kleiner dan de andere luchthavens en is nog nieuw, want het vliegveld werd pas in 2013 geopend. Dit vliegveld wordt vooral voor commerciële doeleinden gebruikt. Er stijgen en landen wel passagiersvliegtuigen, maar vanuit Nederland kost dit je door tussenstops te veel tijd. Wellicht niet de beste optie dus.

Kortom, Sicilië kent drie grote vliegvelden. Ze liggen verspreid over het eiland, dus bepaal op basis van de ticketprijzen en de afstand van het vliegveld naar je bestemming welk vliegveld het handigst voor je is.

Sicilië.nl