Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Modica

Met een centrum dat op de werelderfgoedlijst staat

Modica ligt in een gebied dat al sinds de prehistorie bewoond is. Het is dan ook niet gek dat er door de jaren heen meerdere volken de macht hebben gehad in deze stad. Naast de Grieken en de Romeinen hebben hier ook Arabieren gewoond. Honderden jaren geleden is de stad opgesplitst in twee delen, waarvan er een hoger lag dan de ander. De twee delen waren met elkaar verbonden door trappen.

Herbouwd na aardbeving

De stad heeft veel meegemaakt, maar in 1693 gebeurde het ergste. Modica werd getroffen door een aardbeving, waardoor de steden grotendeels verwoest was. In de jaren daarna hebben de bewoners de stad in een barokke stijl herbouwd. Sindsdien staat het centrum ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mustsees in Modica

Elke stad heeft een aantal punten die je echt moet bezoeken als je er bent. En dat heeft Modica ook. De kerk San Giorgio in het centrum is een landmark van Modica die je niet mag missen als je deze stad bezoekt. In de kerk zie je de sporen nog die de aardbeving heeft achtergelaten. Een indrukwekkend en adembenemend bouwwerk. Maar dit is niet de enige kerk in Modica. Zoals in elke Italiaanse stad zijn er veel kerken. Een aantal voorbeelden zijn de San Pietro en de Santa Maria di Betlemme.

Eén van de leukste manieren om Modica te ontdekken, is door een fiets te huren. Dit geeft een geweldige beleving en je kunt langs alle grote en kleinere bezienswaardigheden fietsen.

Eten, drinken en winkelen

Het eten en drinken in Modica is geweldig. Net als in andere Siciliaanse steden proef je pure smaak van Italië. Zo ook in Modica. Hetgeen wat je hier echt moet proeven is de scacce. Dit is een soort focaccia brood dat gevuld kan worden met aubergine, broccoli of tomaat. Een echte specialiteit uit deze streek en die vind je in alle restaurantjes.

In elk deel van de stad vind je de lekkerste restaurantjes en de leukste winkels. Het oudste deel van de stad is een aanrader door de authentieke winkeltjes. Hier kom je in aanraking met de lokale bevolking die je alles over het eiland en de stad kunnen vertellen. Zeker de moeite waard om hier te gaan winkelen en de restaurantjes op te zoeken in plaats van in de moderne delen!

Sicilië.nl