Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Messina

Een perfecte mix van natuur & cultuur!

Messina wordt ook wel de “Poort naar Sicilië” genoemd. Op slechts vier kilometer van het Italiaanse vasteland zorgen regelmatige veerdiensten voor een snelle verbinding met het eiland. Vanwege haar haven is Messina door de eeuwen heen een belangrijke stad geweest voor Sicilië.

Lang geleden…

…heeft  Messina vele overheersers gehad, waaronder de Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en Noormannen. Tijdens de Middeleeuwen was Messina de belangrijkste vertrekhaven voor de Europese ridders op hun kruistochten.

De stad is in het verleden door vele rampen getroffen. De grootste was wel de aardbeving in 1908, die vergezeld ging van een vloedgolf en de stad met de grond gelijk maakte. Ook een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 richtte grote schade aan. De stad is echter met behoud van authentieke elementen weer helemaal opgebouwd en in vergelijking met andere steden op Sicilië een modernere stad.

Kunst en cultuur in Messina

Een van de meeste karakteristieke gebouwen van de stad is de Dom op het Piazza Duomo. Hoewel deze herbouwd is na de aardbeving en het bombardement heeft de kerk haar middeleeuwse uiterlijk behouden. Aan de linkerkant van de gevel staat de 60 meter hoge klokkentoren. Degene, die de klim aandurft zal beloont worden met een schitterend uitzicht! Even buiten het centrum bevindt zich het regionale museum, Museo Regionale di Messina. Hier zijn kunstwerken te bewonderen. Kunstwerken die gered konden worden na de aardbeving van 1908. Daarnaast hangen hier enkele schilderijen van de beroemde Italiaanse schilder Caravaggio. Die zijn gemaakt tijdens zijn verblijf in de stad.

Voor de vakantieganger die Sicilië met de auto bezoekt zal Messina de eerste stop op het eiland zijn. Neem vooral even de tijd om op zijn minst een paar uurtjes in deze universiteit stad door te brengen.

Sicilië.nl