Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Spaartips voor je vakantie naar Sicilië

Hoewel we momenteel niet kunnen reizen, zijn we massaal aan het uitkijken naar het moment waarop we dat wél weer kunnen. Als het aan mij ligt vertrek ik iedere maand naar zonnige bestemmingen om die van A tot Z te ontdekken. Helaas is een vakantie ook een behoorlijke uitgave waarvoor we echt wat geld opzij moeten zetten. En ik weet als geen ander dat dat best wat discipline vergt. Of je nu nog in de oriëntatiefase zit of je vakantie al helemaal uitgestippeld hebt, spaartips voor je vakantie zijn nooit weg. Daarom geef ik je in dit artikel handige spaartips voor je vakantie naar Sicilië. Lees je met me mee?

Spaartips voor je vakantie naar Sicilië

Foto van Kschneider2991 via Pixabay

1. Ruim je huis op en verkoop het

Oude spullen verkopen is een slimme manier om niet alleen van je overtollige spullen af te komen die in je kast liggen, maar ook om geld te verdienen. Dus neem je kast onder handen en zet spullen die je niet meer gebruikt op internet. Sla daarbij zeker je kledingkast niet over, want daar kun je ook nog wel eens wat vinden. Bovendien geeft een opgeruimd huis vaak rust in je hoofd. Twee vliegen in een klap dus!

2. Ga bewust om met uitgaven

Dit lijkt een open deur, maar ga eens na hoeveel geld je uitgeeft aan dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Een kopje koffie op het station, het zoveelste paar schoenen, een nieuwe lippenstift en ga zo maar door. Allemaal zaken die in de meeste gevallen eigenlijk niet nodig zijn en flink kunnen oplopen. Vraag jezelf af of je het echt nodig hebt op dit moment of dat het uitgesteld kan worden. Wellicht hoef je de aankoop helemaal niet te doen en is het een impulsaankoop. In dat geval geeft het een voldaan gevoel als je later bedenkt hoeveel je hebt uitspaart voor je vakantie op Sicilië.

3. Maak een apart spaarpotje

Om overzicht te bewaren loont het om een apart spaarpotje op te zetten waar je wekelijks of maandelijks geld naar kunt overmaken. Handig, want zo zie je in een oogopslag hoeveel je al gespaard hebt. Bovendien geef je dit geld ook minder snel uit als je het op je spaarrekening zet.

Spaartips voor je vakantie naar Sicilië

Foto van QuinceCreative via Pixabay

4. Stel een dagbudget op

Als je het echt goed wilt doen werkt het om een dagbudget op te stellen. Bepaal hoeveel geld je op een dag nodig hebt, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Op deze manier geef je heel bewust geld uit waardoor de kans klein is dat je het aan onnodige extraatjes uitgeeft. De supermarkt verlaten met tassen vol snacks en andere lekkernijen is verleden tijd!

5. Bepaal wat je nodig hebt

Met deze laatste spaartip is het makkelijker om gemotiveerd te blijven, aangezien je een einddoel hebt. Stel van tevoren een begroting op van je te verwachte uitgaven. Bereken vervolgens hoeveel je hier per maand voor opzij moet zetten. Doe hiervoor ook onderzoek naar lokale prijzen van etenswaren, bezienswaardigheden en andere zaken. Je kunt hiervoor internet raadplegen, maar je kunt ook lid worden van onze Facebookgroep. Dit is de plek om al je vragen te stellen aan echte Sicilië liefhebbers, die alles over het eiland weten.

Dit waren mijn spaartips voor je vakantie naar Sicilië. Ben jij wel eens op dit eiland geweest?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Fontana Barone

Familie van Lier-Hintzen, 14 januari 2017

Zeer kindvriendelijk!

Het is een super net verzorgd park waar je met een gerust hart de kinderen kunt laten rondlopen en spelen. Er is een badmeester en in de speel gelegenheid is ook steeds iemand aanwezig. De schoonmaak is ook uitstekend

Omgeving tips: je zit snel in het binnenland maar ook op loopafstand van de zee. En natuurlijk dicht bij Cefalu.

Bezocht Fontana Barone in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl