Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Je vakantie op Sicilië compleet maken? Zo doe je het!

Wanneer jouw keuze gevallen is op een vakantie naar Sicilië, dan heb je in ieder geval een goede keuze gemaakt! Dit eiland zit namelijk vol met culturele verrassingen en mooie stukken natuur. We begrijpen het dan ook als geen ander dat je dit prachtige eiland wilt bezoeken! Omdat een vakantie naar Sicilië wel enige voorbereiding vergt, geven we je in deze blog enkele tips die jouw vakantie op Sicilië compleet kunnen maken.

Vakantie op Sicilië
Foto van Flo P via Unsplash

Auto huren

Om het eiland in zijn geheel te kunnen verkennen kunnen we iedereen aanraden om een auto te huren. Het eiland ziet er op de kaart namelijk behoorlijk klein uit, maar is in werkelijkheid enorm! Sicilië heeft een oppervlakte van ommenabij de 25.000 kilometer. Dit is ongeveer 65% van de oppervlakte van Nederland. Om zo veel mogelijk van deze 25.000 kilometer te ontdekken is het dus zeker verstandig om een auto tot je beschikking te hebben. Doordat het eiland zo groot en divers is, zal een rondreis over Sicilië als een rondreis Italië voelen. Wanneer je het hele eiland met de auto wilt verkennen is rijervaring overigens geen overbodige luxe. Er zijn namelijk tal van steile bergen op Sicilië die zonder rijervaring in de bergen als gevaarlijk ervaren kunnen worden!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Omdat Sicilië zo’n groot eiland is, is het ontzettend belangrijk om je goed in te lezen op het gebied van bezienswaardigheden. Door je goed voor te bereiden op de vakantie en precies uit te stippelen wat je allemaal wilt zien kun je de vakantie zo efficiënt mogelijk inrichten. Een andere voorbereiding op de vakantie die er bij veel mensen vaak inschiet is de voorbereiding op het het gebied van werk. Op vakantie dien je volledig te kunnen ontspannen en zo min mogelijk aan je werk te denken. Hoe beter jij je werk dan ook achterlaat voorafgaand aan de vakantie, hoe rustgevender jij de vakantie zal ervaren. Probeer daarom voorafgaand aan de vakantie zoveel mogelijk taken af te ronden. Wanneer de taken volledig zijn afgerond heb je geen enkele reden meer om hier aan te denken tijdens je vakantie op Sicilië, wel zo rustgevend!

Vakantie op Sicilië
Foto van Jacek Dylag via Unsplash

Ben jij ook toe aan een vakantie op Sicilië?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl