Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met een groep

Extra gezellig vakantie vieren met een grote groep!

Ben je van plan om met een groep op vakantie te gaan? Lijkt Sicilië jou wel een mooie bestemming maar twijfel je of dit leuk is om met een hele groep er naartoe te gaan? Dan zijn wij hier om deze twijfels weg te nemen! Sicilië is niet voor niets het grootste eiland van de Middellandse Zee. Wij vertellen je graag meer over het verblijf en activiteiten die je zou kunnen ondernemen met een groep. 

Verblijf

Hoe groter de groep, hoe meer gezelligheid. Maar ook meer wensen. Iedereen heeft zijn wensen en voorkeuren. Zie daar maar eens rekening mee te houden. De een is wat makkelijker dan een ander, maar het is wel een must dat iedereen van de groep een fijne vakantie tegemoet kan gaan. Vooral als er kinderen meegaan is het belangrijk om in acht te nemen dat zij voldoende vermaakt zullen worden. Voor een groep vrienden kan het ook lekker zijn om een zee in de buurt te hebben waar je heerlijk tot rust kunt komen na een avondje uit.

In ons aanbod zijn accommodaties die te vinden voor elk soort groep. Het is natuurlijk afhankelijk van de activiteiten die je graag wilt ondernemen in welk stukje Sicilië het beste kunt verblijven. Als groep kun je in meerdere accommodaties verblijven, maar wanneer je graag met de hele groep in één verblijf wilt overnachten dan zijn de opties wat meer beperkt. In El Bahira, Fontana Barone, Rais Gerbi en Marinello zijn de accommodaties geschikt voor maximaal zes personen. Als groep is het het fijnste als je verblijft in een vakantiewoning of appartement, maar je hebt ook de keuze uit een stacaravan of chalet.

Voor veel groepen is het een fijne gedachte als er een zee in de buurt is, wat vaak wel het geval is bij een accommodatie op Sicilië. Wil je een huisdier meenemen of zit je liever in het binnenland. Op Sicilië is alles mogelijk.

Activiteiten

Elke dag aan zee liggen klinkt heerlijk, maar geloof het of niet, het kan gaan vervelen. Het is zonde om op vakantie te gaan en weinig te zien en te ondernemen. Op Sicilië heb je gelukkig genoeg keus. Je kunt een van de grote steden bezoeken, zoals Palermo of Trapani is. Hier kun je lekker de stad verkennen of shoppen, maar je kunt er ook op uittrekken voor een wat actievere activiteit.

De grootste attractie van Sicilië is de vulkaan Etna. Men zegt dat als je deze niet bezocht hebt op Sicilië je het eiland niet voldoende verkend hebt. Een tocht naar de top van de vulkaan staat garant voor bijna een hele dagbesteding. Je bent in totaal vier uur onderweg om naar boven en weer naar beneden te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan en een truck te gaan, maar hiervoor moet je uiteraard betalen.

Er is verder nog veel meer te zien en het ligt maar net aan de groep wat je allemaal gaat doen. Er zijn veel wandelmogelijkheden, een aantal toffe locaties waar je oude gebouwen kunt bewonderen of je kunt er ook voor kiezen om heerlijk te vertoeven op de Middellandse Zee. Huur een bootje of ga lekker snorkelen. Als je naar Italië gaat dan mag het natuurlijk niet ontbreken dat je ergens heerlijk kunt gaan eten en drinken. Op Sicilië geen gebrek om een heerlijke vakantie tegemoet te gaan als groep.

Nog veel meer to do’s met een groep!

Meer te weten komen over wat je allemaal kunt zien en doen op Sicilië? Dat kan hier!

Sicilië.nl