Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Winkelen

Hier moet je zijn voor een geslaagd dagje winkelen

Een dag niet geshopt, is een dag niet geleefd. Geen zorgen, want op Sicilië zijn er genoeg mogelijkheden om je dag winkelend door te komen. Kleren passen, sieraden bekijken, zo nu en dan een terrasje tussendoor pakken en een ijsje halen om af te koelen. Klinkt prima toch?

Shoppen in Palermo

Hoewel Palermo in eerste instantie misschien niet de meest gezellige stad lijkt, is het om te shoppen een hele hippe stad. Je kunt hier gemakkelijk verdwalen in alle winkelstraten en je vergeet sowieso de tijd als je hier aan het winkelen bent. De Via Roma, Via Maqueda en Via Ruggera vormen het centrum van de mooiste en leukste winkels. Zoek je laatste mode? Dan moet je in de Via Liberta zijn. Hier vind je de bekende modewinkels. Let er wel op dat de kleine boetiekjes sluiten tijdens de siësta. De meeste grote winkels blijven wel open, dus er is nog genoeg te doen tussen de middag.

Het Milaan van Sicilië

Je hoort het vaak: om écht goed te shoppen moet je naar Milaan. Maar ook op Sicilië vind je de perfecte locatie om te winkelen, namelijk: Catania! Deze stad wordt niet voor niks het Milaan van Sicilië genoemd. In de brede winkelstraten vind je zowel winkels die merkkleding verkopen als winkels waar je goedkope kleding kan aanschaffen. Voor de goedkopere kleding moet je een bezoek brengen aan de volgende straten: Via Pacini, Via Etnea en de Via Umberto I. Het leuke aan winkelen in deze straten is dat je naar buiten stapt met goedkope, maar kwalitatief goede kleding. Ben je benieuwd naar de merkkleding? Dan moet je in de Corso Italia zijn. Versace, Gucci: de Corso Italia heeft alles. Houd je liever je portemonnee gevuld voor andere activiteiten? Zeer begrijpelijk, maar je moet zeker even door de Corso Italia hebben gelopen.

Sicilia Outlet Village

Kleren en accessoires van internationale mode merken kopen met korting tot 70%? Dan moet je in de Sicilia Outlet Village zijn! Dit is het enige dorp met een luxe outlet waar je meer dan 140 winkels kan vinden. Het heel jaar door zijn hier kleren en sieraden te koop met heel veel korting. Sicilia Outlet Village ligt langs de snelweg van Catania naar Palermo, vlakbij het dorp Cuticchi. Als je van shoppen houdt, is dit de place to be!

Goed shoppen is dus zeker mogelijk op Sicilië. Bezoek het Milaan van Sicilië, de outlet of ga winkelen in Palermo.

Sicilië.nl