Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De schatten van Sicilië voor vakanties in 2021

Sicilië is een prachtig en vrij eiland. De meeste kennen de vulkaan de Etna wel en weten van alle prachtstranden af. Alhoewel verder het zuidoosten van Sicilië niet zo bekend is. De meeste stadjes en dorpjes die nog onontdekt zijn, hebben iets prachtigs te bieden. Dat heeft het zuidoosten van Sicilië gegarandeerd ook. Sicilië is een eiland met veel variatie en veel mogelijkheden, waardoor je hier altijd terecht kan voor wat jouw hart verlangt. Voor de avonturieren en schatzoekers, hebben wij 2 leuke en onontdekte pareltjes in het zuidoosten van Sicilië voor jou bij elkaar gezocht. Ben je benieuwd naar deze schatten voor de vakanties in 2021? In dit blog kom je alles te weten over deze pareltjes. Lees je gezellig mee?

Grandeur bij Noto

Noto is een schitterende barokke stad, die geheel opgetrokken is uit tufsteen. Na de aardbeving van 1693, was de stad een lange tijd een bouwput. Tot op de dag van vandaag, valt de stad nog langzaam uiteen. De lokalen werken hard aan herstel, maar wellicht zal deze stad er over een aantal jaar niet meer staan. Kom daarom nu nog naar deze prachtige stad om een kijkje te nemen bij de prachtige kerken San Carlo al Corso en Palazzo Trigona. Hier vallen beeldige schilderijen en fresco’s te aanschouwen. Een tip top bestemming voor 2021.

Noto

Foto van Antonio Sessa via Unsplash

Het schitterende Ragusa

Ragusa is een schitterende barokke stad in het zuidoosten van Sicilië. Deze stad bestaat uit 2 delen: het oude en het nieuwe deel. Het oude deel van deze stad heet ‘Regusa Ibla’. Deze oude stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Deze stad is vrijwel ‘onbekend’, omdat hij een aardig stukje van het vliegveld af ligt. Eenmaal in de stad, dan valt vrijwel als eerste de Palazzo La Rocca op. Dit paleis is vooral bekend om zijn leuke met beeldjes ondersteunde barokke balkonnetjes. Hiernaast is Piazza Duomo het mooiste plein van deze gehele oude stad. Op dit plein heb je allerlei prachtige uitzichten en natuurlijk veel eetmogelijkheden! Verder is er ook nog een leuke aangelegde tuin met allerlei diverse kerkjes. Deze tuin heeft de naam Giardini Iblei. Kortom Ragusa heeft genoeg te bieden voor een dagje uit!

Ragusa

Foto van Antonio Sessa via Unsplash

Neem jij uiteindelijk in 2021 een kijkje bij een van deze 2 toffe barokke steden?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sicilië.nl