Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x ‘ja’ voor Sicilië

Sicilië is dat prachtige Italiaanse eiland, ook wel de bal voor de voet van de laars. We love it, de Italiaanse cultuur, het lekkere drinken, het eten om van te smullen (comfort food) en de vriendelijke mensen. Verbazingwekkend hoe dit allemaal op één eiland te vinden is! Een eiland fan? Dat zijn we allemaal! De sfeer is daar altijd relaxter en iedereen is goed gehumeurd. Met je bol in de zon, een boek in de ene hand, een glas wijn in de andere en het heerlijke eilandbriesje door je haren geniet jij op en top van je vakantie. Benieuwd naar de 5x redenen om naar Sicilië te gaan? Lees gezellig mee!

De authenticiteit

Sicilië staat bekend om haar eeuwenoude elegantie verpakt in scheurende muren, ruïnes en afbladderende verf. Voor bezoekers zijn hier allerlei Italiaanse schoonheden te vinden zoals de legendarische Fiat 500 en het bijzondere licht dat door de weerkaatsing van het blauw van de Middellandse zee ontstaat. Specifiek voor Sicilië zijn de zwarte lavaresten van de Etna erg bijzonder om te bekijken. Maar ook de vele bezienswaardigheden die de Romeinen, Grieken, Spanjaarden en Arabieren hebben achtergelaten zijn de moeite waard. Hiermee is menig cultuurliefhebber wel even zoet, dus zeker een van de 5x redenen om naar Sicilië te gaan.

Foto van Alina Fedorchenko via Unsplash

De Middellandse zee

In de hak van de laars ligt het zonovergoten eiland omringd door zee. De eindeloze witte en zwarte zandstranden matchen met het ongelofelijke blauw van de zee! Een vakantie op Sicilië bestaat merendeels uit relaxen op het strand met een glas wijn in de hand!

Foto van Bas Voets via Unsplash

Het smullen

Het eten hier is niet alleen gezond, maar ook bereid met allerlei verse ingrediënten uit de buurt. Het voedsel wordt ook nog eens biologisch en duurzaam verbouwd. Niet omdat het een trend is, maar omdat dit de manier is zoals al sinds mensenheugenis gekookt wordt op Sicilië. Dat valt dan ook zeker te proeven! Als je naar Sicilië op vakantie gaat, volg je het Mediterrane dieet…

Foto van Brett Jordan via Unsplash

Het geloof

Bijna alle Sicilianen zijn Rooms-katholiek. Elke stad heeft een eigen patroonheilige, wiens naamdag uitgebreid gevierd wordt. Je ziet dan allerlei processies, straatfestivals en uiteraard verrukkelijke hapjes. Als toerist zijnde, kan je je goed verdiepen in de Siciliaanse religie. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de vele kerken, heiligenbeelden en kloosters. Iedereen is hier namelijk welkom!

Foto van Antonio Sessa via Unsplash

De Siciliaanse bezienswaardigheden

Sicilië beschikt over allerlei bezienswaardigheden, waar een hele lijst van gemaakt kan worden. Dit eiland is er een waar je elke dag je ogen uitkijkt bij alle schatten! Ben je benieuwd naar al die schatten en bezienswaardigheden? Zie hier een lijstje!

Om welke reden zien wij jou komend jaar verschijnen in Sicilië?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sicilië.nl