Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezienswaardigheden die op jouw bucketlist voor 2021 moeten komen!

Sicilië. Wie droomt nu niet over dit prachtige eiland om op vakantie naartoe te gaan? Je proeft op Sicilië het échte Italiaanse leven. Dit eiland is namelijk rauw, puur en prachtig. En daarnaast heeft Sicilië vele hoogtepunten die je gegarandeerd met je eigen ogen moet zien. Heb jij nu een te gek reisje gepland of ben je dat van plan, dan helpen wij jou een eind op weg. Ik ga je vertellen over de leukste pareltjes van Sicilië. Uiteindelijk zijn deze geweldige bezienswaardigheden, ook een vakantiekiekje waard. Benieuwd naar de bezienswaardigheden die op jouw bucketlist voor 2021 moeten komen? Lees dan gezellig mee!

Charmant Cefalù

Hier maken we het direct al moeilijk met de uitspraak: Cefalù, spreek je uit als: Tjeefaloe. Dit plaatsje is prachtig gelegen aan de noordkust van Sicilië. Het idyllische centrum is omgeven door een hele grote rots wat het een bijzondere look geeft. Daarnaast ligt Charmant Cefalù aan de kust, wat betekent dat er een strand is en dat is natuurlijk altijd goed. De vakantiekiekjes zijn het beste te maken bij het strand van Charmant Cefalù. Dit strand is namelijk zoals het centrum omringd door prachtige rotspartijen. Oftewel Charmant Cefalù is een echte aanrader!

Cefalù

Foto van Jacek Dylag via Unsplash

Palermo

De hoofdstad van Sicilië wordt door de ene toerist verafschuwd en door de andere met liefde omarmd. Wij behoren overduidelijk tot de 2e groep! Palermo is een knetterende stad, waar je je compleet waant in het échte Italië. Deze stad is ‘heet’ en karakteristiek, met een typisch rauw Italiaans randje. Vandaar dat wij een kleine disclaimer geven. Ben je op vakantie en op zoek naar rust? Sla Palermo over. Ben je ietwat nieuwsgieriger ingesteld, ga dan naar Palermo en dompel je onder in de chaos van deze stad.

Palermo

Foto van Michele Bitetto via Unsplash

De Etna aanschouwen

Iets wat echt niet tussen de parels van Italië mag ontbreken is de Etna. Deze vulkaan staat aan de oostkant van Sicilië. Je kan hem van de verte aanschouwen of er zelfs met eigen benen op lopen. Je krijgt op de Etna in ieder geval geen koude voetjes. Beslis voor jezelf of je naar de top van de Etna wilt hiken of met de kabelbaan omhoog gaat. Eenmaal bij de top aangekomen, zie je een indrukwekkende krater waar zo nu en dan rookwolken aan ontsnappen. Na deze excursie wordt er weer naar beneden geroetsjt en zit deze geweldige dag er weer op.

Etna

Foto van Alina Fedorchenko via Unsplash

Wat zet jij op jouw bucketlist van 2021?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl