Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

IJssalons

Eén dag zonder ijs is een dag niet geleefd!

Eén dag zonder ijs is een dag niet geleefd. Dat is het motto van de Italianen en dat is zeker geen slecht motto. Daarnaast staat het Italiaanse ijs ook nog eens bekend als het lekkerste en beste ijs! Nog een reden om elke dag een andere ijssalon uit te proberen. Om je te helpen met het maken van die keuze, staan hier meerdere ijssalons op een rijtje.  

Gelateria Zio Pietro

Deze fantastische ijssalon ligt in Catánia, aan de Via Porta di Ferro 47. Liefhebbers van zoetigheden en ijs kijken hier hun ogen uit. Naast de grote toonbank met veel soorten ijs kan je ook een traditioneel gebakje proeven. De ijssmaken zijn hier exotisch en populair. Bij het pistache-ijs krijg je zelfs nootjes op je ijsje!

Brioscia

Het kijken naar de verschillende soorten ijs is hier al een genot. Deze ijssalon ligt in de Via Mariano Stabile 198 in Palermo. De rijen zijn lang en dat kan maar één ding betekenen: het is het beste ijs van Palermo. Zo denkt de lokale bevolking er in ieder geval wel over. Je kan als kers op de taart nog wat chocolade over je ijsje heen laten gieten, voor de complete smaakexplosie. Ben je allergisch voor gluten? Niet getreurd, want Brioscia heeft zelfs glutenvrije opties!

Fiordilatte

Aan de Viale Vittorio Veneto 186 in Catánia vind je de lieflijke ijssalon Fiordilatte. De ijssalon is zo populair dat je er vanaf 08:00 ’s ochtends binnen kan stappen tot aan 02:00 ’s nachts. Ze maken heerlijk romig ijs en de zaak heeft een hele leuke uitstraling door het gezellige interieur. Maar het gaat om het ijs natuurlijk en voor kwalitatief goed ijs ben je hier op de juiste plek.

O’Sciality

Deze ijssalon ligt op Piazza Sant’Antonio in Taormina, een dorpje tussen Messina en Catánia. Het ijs wordt zelfgemaakt en is heerlijk van smaak. De lokale bevolking kiest massaal voor de tiramisu smaak. Je hebt veel verschillende keuzes en bij het zien van het huisgemaakte ijs loopt het water je al in de mond.

Gelateria Al Cassaro

Deze eenvoudige, maar heerlijke ijszaak vind je in de Via Vottorio Emanuele 214 in Palermo. Hier verkopen ze het traditionele broodje ijs! Ja, je leest het goed. In plaats van dat je je bolletjes ijs op een hoorntje krijgt, krijg je ze op een broodje. Wie dat niet zo ziet zitten, heeft natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om een ijsje op een hoorntje te bestellen. Naast ijsjes verkopen ze hier ook nog andere lekkere zoetigheden.

Kortom, één ijsje per dag moet gemakkelijk lukken met al deze ijssalons!

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl