Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Evenementen

Van dorpsfeesten tot ijsfestivals

Het blijft interessant en leuk om evenementen mee te maken in andere culturen en landen. Op Sicilië vinden naast de grote evenementen ook dorpsfeesten plaats. Deze feesten worden sagre genoemd en de feesten eren vaak een lokaal product. De lokale bevolking gaat dan helemaal op in het feest van een specifiek product, bijvoorbeeld olijfolie. Er zijn kraampjes waar je het product kan proeven en er wordt veel gedanst. Naast de sagre zijn er ook grote evenementen die als een must gezien worden.

Sherbeth Festival

Ben je helemaal fan van ijs? En dan specifiek het Italiaanse/Siciliaanse ijs? Dan is dit festival echt iets voor jou. In september viert de lokale bevolking van Cefalù drie dagen lang feest, ter ere van ijs. Niet alleen de lokale ijszaken komen hun zelfgemaakte ijs promoten, maar ook andere ijszaken uit Italië en zelfs uit het buitenland! Kortom, je kan hier genoeg ijs proeven voor het hele jaar.

Buskers Festival

Dit internationale festival vindt plaats in Ilba, in de provincie Ragusa. Het feest duurt een kleine week: van 11 oktober tot 15 oktober en staat compleet in het teken van de straatartiesten. Artiesten over de hele wereld reizen in oktober naar Sicilië om hun kunsten te laten zien aan de toeristen en de bevolking. Je kan dit festival eigenlijk zien als één groot circus!

Palio dei Normanni

In het tweede weekend van augustus vindt elk jaar een paardenrace plaats in Piazza Armerina. Misschien ken je de bekende Palio van Sienna? Daar is deze palio, ofwel paardenrace, op gebaseerd. De eerste dag van het weekend staat in het teken van een historische optocht en op de tweede dag begint de wedstrijd. De vier delen van de stad strijden tegen elkaar om de winst. De hele stad is uitbundig en het is een groots feest.

Sagra della Mostarda

Dit dorpsfeest is een voorbeeld van een sagre, waarbij het feest in het teken staat van een lokaal product. In dit geval is het mostarda, een soort stroop die naar karamel smaakt. Het product wordt gemaakt van vijgen. Tijdens het feest kun je in en rondom de stad Militello kraampjes vinden waar je allerlei typische producten kan proeven. De mostarda staat hierbij centraal. Naast het proeven van de producten kun je ook genieten van een muzikale optocht door de stad. Er zijn zelfs muzikale voorstellingen in het theater.

Deze festivals zijn een voorbeeld van bekende evenementen op Sicilië. Er is veel variatie in de soorten evenementen, dus je kan er gerust meerdere bezoeken!

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl