Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zwemparadijs

De leukste waterpretparken op Sicilië

Voor de meeste is een vakantie geen vakantie als je geen duik kunt nemen in een zwembad of de zee. Gelukkig is daar op Sicilië geen gebrek aan en kun je er bijna zeker van zijn dat elk verblijf wel een zwembad tot zijn beschikking heeft. Maar voor een zwemparadijs? Daar moet je er vaak toch voor op uit. Op deze pagina lees je waar  dat kan!

Mogelijkheden genoeg!

Een optie is om een kleine roadtrip te maken over het eiland en als eindbestemming een strand te nemen, waar je heerlijk kunt genieten met uitzicht op de Middellandse Zee. Wellicht wil je graag een keer wat anders, bijvoorbeeld als de kinderen graag wat meer waterpret willen beleven. Een zwembad met attributen biedt voor de kinderen natuurlijk veel meer plezier. Dan kun je ervoor kiezen om eropuit te trekken naar een zwemparadijs. Op Sicilië zijn er ook een aantal waterparken waar je naartoe kunt en die stuk voor stuk een zwemparadijs te noemen zijn!

Waterparken

Een trip naar een waterpark staat voor het hele gezin of als groep garant voor een leuk dagje uit. Op Sicilië zijn er aantal grote waterparken waar je een hele dag zoet kunt zijn. Van grote zwembaden tot verschillende glijbanen, bij een waterpark kun je rekenen op veel waterpret. De prijzen voor een waterpark kunnen echter wel hoog uitvallen. Vooral in het hoogseizoen kan het zo zijn dat er bij een waterpark lange rijen staan bij attracties. Dit is een van de grootste nadelen van een waterpark, maar over het algemeen mag dit de pret niet drukken!

Sicilië telt meer dan tien waterparken verspreid over het eiland. Vooral in het noordelijk puntje van het eiland zit je goed met maar liefst vier waterparken bij elkaar in de buurt. Wanneer je gaat zitten in het zuiden dan zal de keus wat minder zijn met alleen Aretusa Park in de buurt.

Als we je een waterpark mogen aanraden die echt de moeite waard is om te checken dan is het Etnaland wel. Dit park ligt bij Catania in de buurt en heeft naast een waterpark ook een themapark. Het is het grootste park van het eiland en vooral in het hoogseizoen kan het er vrij druk zijn. De prijzen verschillen met het seizoen, maar in het hoogseizoen kost een kaartje al € 26, -. Voor kinderen betaal je wel weer wat minder. Over het algemeen ben je dit al snel kwijt wil je naar een waterpark gaan op Sicilië, alhoewel Etnaland wel een van de duurdere parken is van het eiland.

Wil je meer weten over de waterparken die Sicilië te bieden heeft? Dan kun je hier meer over lezen.

Sicilië.nl