Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor een korte vakantie op Sicilië

De zomer is dan misschien wel voorbij, maar dat betekent niet dat je niet even op korte vakantie naar Sicilië kunt. Voor een weekend of misschien wel wat langer. Gewoon nog even ertussenuit, naar de zon! In dit blog geef ik je een aantal tips voor een onvergetelijke korte vakantie op Sicilië.

De reis

Als je maar kort naar Sicilië gaat, wil je natuurlijk ook dat je reis niet al te lang duurt. Heel lang in de auto zitten of vliegen met een overstap kost wel erg veel tijd als je maar een paar dagen weg bent. Gelukkig is dat geen probleem en kun je bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar Catania vliegen. Een klein stukje rijden, parkeren bij Düsseldorf Airport en je bent zo 2.000 kilometer verder.

sicilie

Foto: Carlos Leret via Unsplash

Zien & doen

Catania is meteen ook een uitstekende stad om je korte vakantie op Sicilië te beginnen! Het is na Palermo de grootste stad op het eiland en je kunt er tal van bijzondere plekjes ontdekken. Natuurlijk moet je de indrukwekkende kathedraal eens bezoeken, maar ga ook naar het Romeinse amfitheater midden in de stad en de tuinen die bij Villa Bellini horen. In Catania loopt de hoofdstraat Via Etnea, waar je aan het einde van de weg de beroemde vulkaan de Etna ziet opdoemen.

catania

Foto via Pixabay

Vlakbij Catania ligt dus de Etna. Natuurlijk kan een wandeltocht naar de top van de Etna niet missen tijdens een verblijf zo dichtbij. Niet zo’n wandelaar? Geen zorgen, ook met de bus of gondellift kom je een heel eind.

Niet ver weg van Catania ligt Taormina, één van de bekendste dorpen op Sicilië. Het trekt toeristen vanwege haar schoonheid, monumenten en ligging aan zee. Ga hier dus zeker ook eens naartoe tijdens je korte trip op Sicilië. Eén van de opvallendste bezienswaardigheden is het enorme Griekse theater midden in het centrum van het dorp. Ook mooi om te bezoeken is het Castello di Taormina, een kasteel met een geschiedenis die teruggaat tot de Grieken en Romeinen.

taormina

Foto Guy Rey-Bellet via Pixabay

Typisch Sicilië

Natuurlijk wil je ook wat echte Siciliaanse lekkernijen proeven als je er toch bent. Sicilië staat bekend om de street food, wat je dan ook zeker moet proberen. En dan bedoel ik niet een kroket uit de muur halen zoals we in Nederland gewend zijn. Nee, op Sicilië tillen ze street food naar een heel ander niveau. Probeer bijvoorbeeld eens een arancino, een gefrituurde rijstbal gevuld met kaas en vlees!

Sicilië staat ook vooral bekend om de zoetigheden. Als ontbijt kun je op elke hoek van de straat een brioche con gelato krijgen, oftewel ijs op een broodje! Maar je moet natuurlijk ook eens de typisch Siciliaanse koekjes cannoli proeven, die je in allerlei smaken kunt krijgen.

cannoli

Foto: Gianluca via Pixabay

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blogcategorieën

9

Tenuta Antica Cavalleria

Familie Riteco, 15 maart 2017

Behulpzame eigenaren

Het is een sfeervolle locatie met aardige en behulpzame eigenaren. Met veel leuke uitstapjes in de buurt en uitzicht op de Etna. Tips in de omgeving? Etna, Taormina, diverse typische Siciliaanse dorpjes, natuur, kust in de buurt.

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl