Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijntour

Proef de Siciliaanse wijnen

Wijndruiven zijn samen met olijven en graan altijd de belangrijkste landbouwproducten geweest voor Sicilië. Vooral in de negentiende eeuw nam de wijnproductie op Sicilië enorm toe. Vulkaan Etna is zeer belangrijk voor de wijnproductie, door de lava is de aarde ontzettend vruchtbaar en bijzonder geschikt voor het verbouwen van wijndruiven. In eerste instantie was Sicilië vooral bekend om haar wijn likeuren en dessertwijnen zoals Marsala en Amaro Averna, maar er kwamen steeds meer wijnen met speciale combinaties zoals de Malvasia: een wijn met een lichte honingsmaak en gezoet fruit. Maak een wijntour, ontdek de verrassende smaken van Siciliaanse wijnen en leer meer over de wijnhistorie van dit prachtige vulkaaneiland.

Wijnlandgoed Regaleali

In een oase van rust bevindt zich midden in de heuvels van Sicilië het prachtige wijnhuis Regaleali. Sinds 1837 is dit wijnhuis met haar schitterend landgoed van ruim 500 hectare eigendom van de adellijke familie Tasca d’Almerita en is uitgegroeid tot een van de grootste wijnhuizen van Sicilië. In dit wijnhuis worden vooral Cabernet Sauvignon-druiven en Chardonnay-druiven verbouwd. In stijlvolle omgeving kun je frisse en smaakvolle rode en witte wijnen proeven onder de Siciliaanse zon.

Wijnhuis Planeta

Wijnhuis Planeta is één van de bekendste wijnproducenten van Sicilië. Het familiebedrijf is begonnen in de provincie Agrigento in het zuidwesten van Sicilië. Inmiddels heeft het nu vijf wijndomeinen verspreid over de glooiende heuvels van het eiland. Wijnhuis Planeta verbouwt inheemse druiven maar ook de bekende Franse Cabernet Sauvignon en Merlot. De authentieke sfeer is gelukkig nog behouden gebleven in de verschillende wijndomeinen. Op deze manier kun je ontspannen genieten van een uitgebreide wijnproeverij met heerlijke Siciliaanse hapjes. Wil je overnachten? Dat kan natuurlijk ook in een van de luxe gastenverblijven.

Wijndomein Gambino Vini

Op maar liefst 900 meter hoog in het noordoosten van vulkaan de Etna ligt het wijndomein Gambino Vini. Juist die bergachtige omgeving en de vruchtbare vulkaanbodem maakt deze locatie ideaal voor de wijnbouw. Op dit wijndomein word je gastvrij ontvangen door eigenaar Francesco en kun je proeven van de lekkerste wijnen en Siciliaanse gerechten met een adembenemend uitzicht op de wijnranken. Of je nu alleen een glaasje wil komen proeven of met een hele groep, bij wijndomein Gambino Vini is iedereen van harte welkom. 

Sicilië.nl