Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wandelen

Ontdek Sicilië te voet

Sicilië biedt met haar vulkanisch landschap, glooiende heuvels en prachtige baaien een ideale vakantiebestemming voor de wandelliefhebber. Ga je op avontuur richting vulkaan Etna of wil je graag historische dorpjes ontdekken? Op Sicilië kun je als wandel- en natuurliefhebber je hart ophalen. Op dit vulkaaneiland maak je de mooiste wandeltochten langs wijnranken, verlaten dorpjes en mooie baaien. Deze rondreis is bijvoorbeeld echt ideaal voor de wandelliefhebber.

Wandelen in Taormina

Taormina, gelegen in het oosten van Sicilië is door haar vele historische bezienswaardigheden een prachtige stad om te wandelen. Het stadje is gelegen op een steile rots, maar na een flinke klimpartij kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Etna vulkaan. Ook vind je in deze stad prachtige overblijfselen uit Griekse en Romeinse tijden. In Taormina combineer je natuur met cultuur en kun je ook nog tussendoor een frisse duik nemen in de helderblauwe zee.  

Etna beklimmen

Wil je graag al wandelend op avontuur? Maak dan een wandeltocht naar de Etna vulkaan. Omdat de hellingen niet heel steil zijn, is de wandeling goed te doen en worden je flinke klimpartijen bespaard. Via boomgaarden en beboste hellingen wandel je rustig richting de indrukwekkende vulkaan. Wil je echt de top bereiken dan kun je onder begeleiding van een gids een stuk meerijden met een jeep. Het laatste stukje is alleen te voet bereikbaar. Eenmaal boven omringd door lava, as en stomende vulkaangaten, waan je je echt een andere wereld.

Bezoek de Eolische eilanden

Deze vulkanische eilandengroep is ideaal voor mooie en afwisselende wandeltochten. Het hoofdeiland van deze eilandengroep is Lipari van waaruit je een prachtige wandeling kunt maken naar Monte Gallina. Op deze bergtop word je verrast met een schitterend uitzicht over heuvels en vulkaanlandschappen. Al wandelend ontdek je steile rotsformaties en diverse kraters. Eiland Salina is een groen eiland met prachtige wijngaarden, bossen en vulkanen. Stromboli is het bekendste eiland dankzij de gelijknamige vulkaan. De Stromboli vulkaan is nog actief, dit eiland is dan ook het beste te bezoeken met een ervaring gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis van de eilandengroep.

Sicilië.nl