Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Musea

Sicilië heeft dankzij Griekse, Romeinse, Arabische en Normandische invloeden een rijke cultuur. Verspreid over het eiland vind je restanten uit oude tijden. Al wandelend zie je prachtige tempels, kloosters en overblijfselen uit de Griekse en Romeinse oudheid. Ook heeft Sicilië een aantal interessante musea die zeker een bezoek waard zijn. Leer Sicilië kennen en ontdek de schatten en historie van dit prachtige vulkaaneiland.

Marionettenmuseum in Sicilië

Het marionettenmuseum in Palermo is een van de meest bijzondere musea van Sicilië. In dit museum, gelegen vlakbij het park Piazza Marina, kun je ruim drieduizend marionetten bezichtigen die allemaal op Sicilië met de hand zijn gemaakt. Deze marionetten werden vroeger gebruikt door ‘poppenspelers’, zij reisden het hele eiland rond om verhalen te vertellen en jong en oud te vermaken. Tot zelfs vlak na de tweede wereldoorlog waren deze zogeheten ‘poppenspelers’ nog actief.

Archeologisch museum Paolo Orsi

In de prachtige stad Palermo kun je het archeologisch museum Paolo Oris bezoeken. Het moderne gebouw dat al indrukwekkend is door haar stijlvolle bouw in driehoekvorm herbergt de mooiste cultuurschatten. In dit museum kun je grotvondsten bekijken uit de prehistorie zoals vazen, potten en wapens van de 19e tot de 5e eeuw vóór Christus. Ook is er een afdeling met het onderwerp: de Griekse kolonisatie waar je sierlijke beelden, aardewerk en modellen van tempels kunt bewonderen.

Tempel Segesta

De grootste cultuurschatten vind je op Sicilië in de open lucht. Het vulkaaneiland is rijk aan cultuur en een van die prachtige natuurschatten is de tempel Segesta. Deze tempel, gebouwd tussen 420 en 430 v.Chr., is een van de best bewaarde tempels ter wereld. De tempel heeft 36 zuilen en is ruim 60 meter lang. Aangezien het dak ontbreekt, heeft men altijd vermoed dat de tempel nooit helemaal af is gemaakt. Ondanks vulkaanuitbarstingen is deze prachtige tempel behouden gebleven. Juist door de unieke staat van deze indrukwekkende tempel is dit een van de meeste bezochte bezienswaardigheden van het eiland.

Sicilië.nl