Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waterskiën

Het eiland van de watersporten

Sicilië heeft honderden stranden beschikbaar. Niet zo gek natuurlijk, als het eiland meer dan 1000 kilometers aan kustlijn beschikt. Het is dan ook een tof eiland om te genieten van watersporten. Je hebt er zelf veel keus, zowel voor beginners als gevorderden. Zo kun je ervoor kiezen om te kanoën, kitesurfen, waveboarden en duiken. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook gaan waterskiën! Echter moet je er wel op letten waar dit kan.

Dive Sicily

Op Sicilië zijn er veel watersporten die je kunt uitoefenen. Helaas heb je weinig keus als je graag wilt gaan waterskiën. Er is hiervoor zelfs maar één locatie op het eiland. Dit is bij Dive Sicily. Er wordt op de website niet een prijsindicatie gegeven. Ben je benieuwd naar de prijs, dan kun je wel een booking plaatsen of een mail sturen. De naam zegt het al, maar op de locatie is het ook prachtig om te duiken of te snorkelen.

Andere locaties

Zit je niet in de buurt van Dive Sicily en wil je wel graag waterskiën? Als je een echte waterrat bent zal je je ook zeker vermaken met alle andere activiteiten die te ondernemen zijn. Maar voor wat kan je waarvoor terecht? Dat zetten we voor jou speciaal op een rijtje.

Langs de noordkust van het eiland kun je het beste terecht bij het plaatsje Cefalù. Hier zijn twee locaties waar je kunt duiken en snorkelen. Aan de zuidkust heb je wat meer keus. Naast duiken en snorkelen kun je hier windsurfen, kitesurfen, surfen, kanoën, waterfietsen, zeilen en kajakken.

Bij de oostkust kun je terecht voor duiklessen, wakeboarden, kajakken, bananenboot varen, jetskiën en windsurfen. Aan de westkust kun je voornamelijk duiklessen nemen, maar je kunt ook kitesurfen.

Als je verschillende watersporten tegelijk wilt doen, zit je vooral bij Palermo goed. Hier zitten meerdere locaties dichtbij elkaar in de buurt, waar je buiten waterskiën bijna alle watersporten wel kunt uitoefenen!

Ben je ook geïnteresseerd in de andere watersporten? Neem hier een kijkje voor alle locaties met wat je waar kunt doen.

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl