Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waterparken

Waterpret in Sicilië

Sicilië mag dan wel heel veel leuke en mooie stranden hebben, maar soms verlangen we allemaal naar een zwembad. Voor kinderen wordt een zwembad soms een beetje saai. Na zestien keer dezelfde glijbaan is de pret er wel van af. Om wat variatie aan te brengen in het heerlijke vakantieleventje, kan je ervoor kiezen om een uitstapje te maken naar een waterpark. De kinderen zie je de hele dag niet meer, want die vermaken zich prima!

Etnaland

Dit grote waterpark ligt dichtbij Catánia. Er zijn meerdere attracties, voor zowel grote als kleine kinderen. Voor het hoogseizoen kost een kaartje voor kinderen kleiner dan 1.40 meter 15 euro. Anders kost een kaartje 26 euro. Het is er gezellig druk, maar er staan geen ellenlange rijen bij attracties. Het is wel aan te raden je eigen eten mee te nemen, aangezien het eten in het park duur. Daarnaast liggen er tegels rondom de attracties die erg heet kunnen worden met het warme weer. Zorg dus dat je slippers of waterschoentjes meeneemt.

Acqua Verde

Het waterpark Acqua Verde ligt in de buurt van Cefalu. Een dagentree in het hoogseizoen kost 16 euro per persoon. Dit is wat goedkoper dan Etnaland, maar dit park biedt ook zeker minder mogelijkheden dan Etnaland. Het park is kleiner, waardoor het drukker is en de attracties zijn leuk, maar niet heel erg spectaculair. Het is wel een schoon en erg mooi park!

Acquapark Conte

Dit waterpark ligt in Sommatino en is een leuke plek voor een daguitstapje! Het park heeft twee grote zwembaden met meerdere glijbanen. Daarnaast zijn er nog twee kinderbadjes en een zwembad zonder glijbanen. Kortom, genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Er is een team aanwezig dat de hele dag door voor animatie zorgt. Er zijn ook veel faciliteiten, waaronder kleedkamers, een bar en douches.

Acquasplash

In de buurt van Castelvetrano ligt het waterpark Acquasplash. In het hoogseizoen betaal je ongeveer 18 euro voor kaartje, maar er zijn kortingen voor kleinere kinderen. Het park is niet zo modern, maar de glijbanen zijn erg leuk en vallen goed in de smaak. Er is genoeg plek om te zitten onder een parasol. Let er wel op dat tussen 13:00 en 15:00 de glijbanen dicht zijn. De zwembaden kunnen wel gewoon gebruikt worden.

Er zijn dus een aantal waterparken waar je je mee kan vermaken op het eiland. Sommige parken zijn duurder dan anderen, maar ze bieden dan wel meer mogelijkheden. Als je niet teveel wilt uitgeven, bespaar dan op je eigen eten en drinken meenemen. Eten en drinken in een park is vaak duur.

Sicilië.nl