Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vissen

Vissen op Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland omringd door zee en andere kleine eilandjes. En waar kan je nou beter vissen dan op een eiland waar je overal zee hebt? Juist, nergens anders. Als je interesse hebt om te gaan vissen op Sicilië, lees dan vooral even verder om te weten wat je allemaal nodig hebt.

Vergunningen

Dit is het belangrijkste. Om de vishengel uit te kunnen slaan in de lokale rivieren en meren, heb je een vergunning nodig. Deze vergunning kun je halen bij het gemeentehuis op Sicilië. Zorg dat je een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort mee neemt, want die heb je nodig. Let er wel op dat de regels voor de vergunning per regio verschillen. Als je een vergunning krijgt, is deze ook vaak alleen geldig voor de regio waar je dan bent. Ga je naar een andere regio om te vissen, dan zal je daar een nieuwe vergunning aan moeten vragen. Soms is het ook verboden om ergens te vissen. Dit staat altijd goed aangegeven, maar als je twijfelt kan je het beter even navragen bij de lokale bevolking. Er kan namelijk een geldboete of een celstraf op staan als je daar toch vist.

Soorten vissen

Welke vissen kan je allemaal tegenkomen in Sicilië? Forellen zijn bekend in Sicilië. Er is zelfs een speciale datum in Italië, 28 februari, waarop de geoorloofde forelvangst geopend wordt. Je kan ook vissen op de meerval, die bekend staan om hun grootte. Ook de zeebaarzen zijn te vinden op Sicilië. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere soorten vissen die je zelf kan ontdekken. Het vissen op de visjes in de zee staat op Sicilië overigens bekend als sportvissen en hiervoor heb je geen vergunning nodig. Vraag het altijd nog wel even goed na bij de lokale bevolking.

Boot tour

Ben je helemaal ingepakt door de vissport? Dan kan je ook een tour doen op een boot, waar je gaat vissen op zee. Zo organiseert het bedrijf Freccia delle Egadi tours naar de Egadische eilanden, die vlakbij Sicilië liggen. Hier houden ze zich bezig met het organiseren van trips. Ze leren je allerlei soorten manieren om te vissen en geven je informatie over de onderwaterwereld. Of je een beginnende visser of een ervaren visser bent: dat maakt allemaal niets uit. Iedereen mag mee met de trip. Je kan bijvoorbeeld de boot huren voor zes uur en dan kunnen er maximaal vijf personen mee. Je kan er ook voor kiezen om de volledige boot voor twee dagen te boeken. Er zijn veel opties, dus mocht het je interesseren, kijk dan zeker even rond voor de prijzen.

Kortom, vissen op Sicilië is een leuke en sportieve bezigheid voor je vakantie. Let goed op de vergunningen en een eventueel visverbod, maar verder kan je lekker je gang gaan.

Sicilië.nl