Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Uitgaan

Dansen, drankjes en lekker eten!

Het uitgaansleven op Sicilië staat niet bekend als een bruisend nachtleven, maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke uitgaansgelegenheden zijn. Naast dansen in een discotheek kan je ook lekker een cocktail of wijntje drinken in een knusse bar. Kortom, er zijn genoeg uitgaansgelegenheden om te genieten van de avond.

De place to be

Zoek je clubs en discotheken waar je de hele nacht kan dansen? Dan moet je echt in Palermo of Catania zijn. Hier vind je meerdere clubs en discotheken, waarvan sommige niet eens een sluitingstijd kennen. In de zomer zijn er ook openluchtclubs geopend, waardoor je extra kan genieten van de zwoele zomernachten. Ook in Taormina kan je een goede nacht beleven. Hier vind je populaire uitgaansgelegenheden onder jongeren en studenten.

Terrasjes pakken

Voor degenen die liever met een verkoelend drankje op het terras zitten en de voorbijkomende mensen bekijken: dan ben je op Sicilië helemaal op de goede plek. In elke stad vind je cocktailbarretjes of wijnbarretjes. Wil je een cocktail die niet op de menukaart staat? Vraag het even aan de ober, want die maakt met liefde en passie een vergelijkbare cocktail voor je. Een voorbeeld van een typische wijnbarretje is Sicily Cool di Guiseppe Vaglica. Deze bar ligt in Palermo en hier serveren ze de hele avond hapjes en drankjes. De meeste cocktailbars en wijnbars openen rond het middaguur en sluiten eerder dan de discotheken, meestal rond een uur of twee.

Theaters

Een rustig avondje uit om cultuur te snuiven? Dan ben je in de grote steden op het goede adres. In steden als Palermo en Catania vind je meerdere theaters, die voorstellingen aanbieden. In Palermo ligt Teatro Massimo, een klassiek operagebouw. Bijna elke dag zijn er wel voorstellingen of optredens. Zorg dat je van tevoren even kijkt wanneer je het theater wilt bezoeken, want het kan zijn dat de kaartjes al uitverkocht zijn. Een ander bekend theater in Palermo is Politeamo Garibaldi. Doordeweeks kan het theater worden bezocht. Een gids leidt je dan rond. In het weekend, op vrijdagavond en zaterdagavond zijn er voorstellingen in het theater.

In de grote steden zijn er dus genoeg uitgaansgelegenheden te vinden. Hoewel het eiland niet bekend staat als een uitgaans-walhalla, zijn de clubs en discotheken in de grote steden tot in de vroege uurtjes open. Zit je liever op een terrasje een cocktail te drinken of spendeer je je avond liever in een rustig theater? Het is allemaal mogelijk op Sicilië.

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl