Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Pretparken

Avonturenparken op Sicilië

Hoewel er op Sicilië genoeg leuke bezienswaardigheden zijn, is het altijd leuk om een uitstapje te maken naar een pretpark. Sicilië kent geen echte grote themaparken, zoals de Efteling, maar wel avonturenparken. In deze parken kan je bijvoorbeeld survivallen of op excursie gaan in een natuurpark.

Nebrodi Adventure Park

Nebrodi Adventure Park bevindt zich in Longi op Sicilië. In dit park kan je verschillende excursies doen. Zo kan je voor twintig tot vijfendertig euro per persoon een vier uur durende excursie doen. Je gaat dan met een gids mee, die je door het natuurpark heen begeleidt. De gids brengt je naar de mooiste uitzichtpunten en plekjes. Je hebt verschillende excursies waar je uit kan kiezen. Het wordt wel aangeraden om de uitstapjes te doen met wat oudere kinderen, omdat je ook stukken moet lopen.

Naast de excursies kan je ook survivallen op paden. De paden zijn ingedeeld in moeilijkheidsgraad en er zijn momenteel negen routes die je kan volgen. De toegang tot het park is gratis, maar je betaalt per excursie of per pad. Je hebt bijvoorbeeld een oranje pad voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Je hebt meerdere routes voor kinderen, waar de prijzen variëren tussen de acht en vijftien euro. Voor de volwassen en oudere kinderen zijn er ook meerdere routes aanwezig. Kortom, genoeg te doen dus!

Parcallario Adventure Park

Dit park bevindt zich vlakbij Buccheri en is op zaterdag en zondag geopend van tien uur ’s ochtends tot half zeven ’s avonds. Vanuit Siracusa ben je binnen een uur op deze locatie. Dit park lijkt een beetje op Nebrodi Adventure Park, omdat je hier ook kan klimmen en klauteren. Het klimparcours is uitdagend en er is zelfs een zipline aanwezig om de survival-ervaring helemaal af te maken. Op een warme dag is het niet zo erg om te gaan klimmen, want het park ligt lekker beschut in de schaduw tussen de bomen. Het wordt altijd aangeraden om je eigen eten en drinken mee te nemen naar pretparken, maar in dit park heb je een heerlijk restaurant zitten waar ze lunchbroodjes en andere tussendoortjes verkopen.

Qua entree prijzen geldt er een andere regeling dan bij Nebrodi Adventure Park, want je betaalt sowieso een toegangsbewijs van maximaal twee euro. Daarna kies je een route die je gaat volgen en daar betaal je ook voor. Je kan kiezen tussen een uur, drie uur of de hele dag en het combineren van routes zorgt ervoor dat je korting krijgt. Je kan dus zelf je ticket samenstellen!

Dit zijn de twee bekendste avonturenparken op Sicilië. Geniet van een dagje survivallen in de natuur!

Sicilië.nl