Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Motorroutes

Touren met de motor op Sicilië

Sicilië ontdekken met de motor? Mooi bochtenwerk, prachtige natuur en kleine slingerweggetjes, Sicilië heeft het. Vanuit Nederland rijd je naar Italië en maak je de oversteek per boot van Villa San Giovanni naar Sicilië. Heb je geen zin om eerst naar Italië te rijden met de motor, dan kun je natuurlijk ook gewoon met het vliegtuig naar Sicilië en een motor huren. Een aantal mooie motorroutes hebben we voor je opgezocht.

Uitzicht over Palermo

Met je motor door de bergen kom je vanuit Balestrate langs prachtige dorpjes via de SP17 uit in Monreale. Volg vanuit Monreale de weg richting Palermo en je komt uit bij een parkeerplaats in Monreale vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Palermo. Deze route is ongeveer 45 kilometer en dus goed te combineren met een bezoek aan de hoofdstad Palermo.

Motorroutes, Palermo

Erice, hoogtepunt op 750 meter hoogte

Op Sicilië kun je prachtige motor tochten maken langs de kust. Begin bijvoorbeeld je tocht in Agrigento. Deze stad ligt enkele kilometers van de kust en heeft een schitterend theater en kathedraal. Vlakbij Agrigento ligt de vallei van de Tempels, hier liggen de belangrijkste archeologische opgravingen van Sicilië. De tempels maakte ooit deel uit van de oude Griekse stad Akragas. De vallei van de Tempels staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, een bezoekje waard dus.

Vanuit Agrigento en de tempels rijd je door naar Marsala, gelegen in het westelijkste puntje van Sicilië. Deze stad staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en de Marsala wijn. In het centrum zijn veel barretjes en restaurants en je kunt op diverse plaatsen de zoete Marsala wijn proeven.

Na Marsala is de laatste stop Erice, de oude stad die op 750 meter hoogte ligt. Een flinke klim met de motor met slingerende weggetjes naar boven. Eenmaal boven wordt de moeite zeker beloont want vanuit Erice heb je een van de beste uitzichten van Sicilië. Deze route is ongeveer 190 kilometer, en met alle tussenstops kun je hier wel een dag voor uittrekken.

Motorroutes, Erice

Etna

Als je op Sicilië bent kan een bezoek aan de imposante vulkaan de Etna natuurlijk niet ontbreken. De Etna is een nog actieve vulkaan en heeft nog regelmatig erupties. Deze zijn echter voornamelijk op de hoger gelegen delen van de vulkaan, dus het bezoeken van de Etna is gewoon veilig. Volledig met eigen motor of auto de Etna op kan niet. Met je motor kun je tot 1900 meter hoogte rijden. Hier is een parkeerplaats, vanwaar je, tegen betaling, een tour kunt maken in een four wheel drive busje. Ook kun je de kabelbaan naar boven nemen, mits het weer geschikt is. Er worden verschillende begeleide tours georganiseerd over de Etna. Op eigen gelegenheid wandelen is toegestaan, dit is echter wel op eigen risico.

Motorroutes, Etna

Klaar voor je motortocht over Sicilië? Zorg voor een goede voorbereiding. Controleer je motor en motoruitrusting en kijk of je helm nog in orde is. Heb je een nieuwe helm nodig? Check dan vooral even de HJC RPHA 11 helm van Helmonline.nl, dit is een comfortabele motorhelm met goede pasvorm en optimale bescherming. Veiligheid boven alles!

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl