Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Fietsen

Verken Sicilië op de fiets

Als je sportiever bent aangelegd, kun je heerlijke fietstochten maken door Sicilië. Het lijkt alsof je terug in de tijd gaat als je door de oude stadjes gaat. Er is genoeg om te zien onderweg. Het weer is bijna het hele jaar geschikt om te fietsen. De zomer wordt wel afgeraden vanwege hoge temperaturen. Een fietsvakantie in Sicilië belooft wisselende landschappen, vele bezienswaardigheden en een heerlijke keuken.

Tips fietsen op Sicilië

De mooiste fietsroutes liggen in het oosten waar de wegen tevens prima te doen zijn. Het veiligste is om met een georganiseerde fietstocht mee te gaan aangezien er geen fietspaden zijn in Italië. Bovendien heeft dit ook andere voordelen. Zo is de accommodatie die van tevoren is geregeld met ontbijt, uitgestippelde routes langs de mooiste plekjes en bagagevervoer. Mocht je toch liever individueel op pad gaan, dan kun je het beste voldoende water meenemen, geplastificeerde contactgegevens bij je hebben, niet al te dicht langs de berm fietsen en de geplande route aan het thuisfront doorgeven.

Over het algemeen zullen de fietstochten acht dagen duren. Je zult voldoende tijd hebben om het stadje te bezichtigen en lekker uitgebreid te gaan eten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de hele tijd bij dezelfde mensen van dezelfde reis bent tenzij je dit natuurlijk gezellig vindt.

Fietsroute Siracusa

Een voorbeeld van een fietsroute op Sicilië is er eentje die begint en eindigt in Siracusa, een stad op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bezoek op de eerste dag het amfitheater, de oudste wijk Ortegia of bekijk fonteinen en prachtige piazza’s. Op de tweede dag fiets je een langere route over rustige landwegen. Dit door het prachtige landschap langs Feria, met als eindbestemming het historische Palazzola Acreide. Op dag 3 is het tijd om naar Modica te fietsen. Deze stad is verdeeld in een hoger en een lager gedeelte. Vanaf Modica eindigt u op de vierde dag de sfeervolle haven- en badplaats Pozzallo.

Op de vijfde dag komt u zowel door een natuurreservaat als langs de zee en eindigt u in het vrolijke vissersplaatsje Marzamemi. De zesde dag klimt u naar Noto, ‘hoofdstad van de Siciliaanse barok’. Op zevende dag is het tijd om weer terug te fietsen naar Siracusa. De laatste dag is het tijd om rond te kijken. Bij deze tocht heb je op meerdere dagen de mogelijkheid om de fietstocht uit te breiden en meer van het binnenland te zien.

Er zijn uiteraard meerdere georganiseerde fietsroutes  en fietstouren online te vinden. Het is zeker een aanrader om vanuit het charmante Siracusa te beginnen en ook een bezoek te brengen aan de stad Noto.

Sicilië.nl