Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Eten en drinken

Italiaans met een Siciliaanse twist

De Siciliaanse keuken staat erom bekend dat het heerlijk en gevarieerd is. De keuken is een representatie van de geschiedenis van het eiland. De verschillende heersers hebben allemaal een stukje cultuur achtergelaten in het voedsel. Daarnaast heeft Sicilië zelf nog heerlijke gerechten op de kaart staan. Tijd om in de menukaart van Sicilië te duiken: ontdek meer over typisch Siciliaans eten en drinken!

Pasta van de Italianen

De Siciliaanse keuken lijkt op die van de Italianen: ze houden van pasta en pizza, maar de Sicilianen hebben het het liefst net wat gekruider. Een bekende pasta is de Pasta con le Sarde, ofwel de pasta met sardientjes. De extra gekruide Sfincione is een bekende pizza op het eiland. Het is een pizza met een dikke korst, die in een vierkante vorm wordt gebakken. Je koopt deze pizza ook nooit in zijn geheel, maar altijd per stuk.

Verse visgerechten

Naast de pasta en pizza is vis een belangrijk product op het eiland. De vis die wordt gevangen wordt diezelfde avond nog opgediend in de restaurants. Gerechten met vis die je echt geproefd moet hebben zijn pesce spada, een speciale zwaardvis en zuppa di pesce, een heerlijk verfijnde vissoep. De kustgebieden staan bekend om de verse visgerechten, terwijl in het binnenland juist meer vlees gegeten wordt.

Toetjes

De zoete nagerechten vinden hun oorsprong bij de Arabieren, die hun stempel hebben gedrukt op de toetjes. Sicilië staat nu ook bekend om de extreem zoete gebakjes en taarten. De cassate siciliana is een voorbeeld van een zoete taart, die wordt gemaakt van ricotta en marsepein. Er worden vruchten en slagroom in de taart verwerkt, wat de cassate siciliana nog zoeter maakt. Het gebakje vult enorm, dus zorg dat je nog wat plek in je maag over hebt. Of gaan toetjes naar het hart?

Wijn

Sicilië is de grootste wijnregio van Italië. Het landschap op het eiland is verschillend en daardoor kunnen er veel soorten wijn op het eiland verbouwd worden. De meest speciale wijn van Sicilië is de Etna Rosso. Het is een rode wijn met druiven die gerijpt worden op de vruchtbare lavagrond van de Etna. Een andere bekende wijn van Sicilië is de Marasala. Deze wijn is één van de bekendste wijnsoorten van de hele wereld en wordt vaak gedronken bij een toetje als de cassate siciliana.

Genoeg te proeven op het eiland dus! Om meer informatie te krijgen over de wijnen op Sicilië kan je altijd een wijntour doen. Een groot voordeel hiervan is dat je de hele dag allerlei verschillende soorten wijn mag proeven.

Sicilië.nl