Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Duiken

Ontdek de mooiste duikplekken van Sicilië

Als het over duiken gaat, hoor je vaak dat het eiland Sardinië genoemd wordt, maar dat maakt Sicilië niet minder leuk. De locaties om te duiken op het eiland Sicilië zijn namelijk ook stuk voor stuk prachtig. Je kan er terecht als beginner, maar ook als gevorderde. Voor het behalen van een duikbrevet kan je bij de meeste duikscholen gewoon terecht. Hieronder staan een paar duikplekken en duikscholen uitgelicht.

Under Hundred Diving

Dit duikcentrum ligt in San Vito lo Capo, in het noordwesten van Sicilië. De beoordelingen over dit duikcentrum zijn vrijwel allemaal perfect. Het personeel is in staat om je overal bij te helpen en doet dat ook met veel plezier. Ze doen hun best om je de mooiste plekjes te laten zien. Ze bieden duikcursussen aan, maar ook dagtripjes, zodat je kan proefduiken.

Sea Spirit Diving Resort

Tussen Messina en Catánia ligt Giardini-Naxos. Hier ligt het duikcentrum Sea Spirit Diving Resort. De werknemers zorgen dat jij je perfecte duikervaring hebt. Ze regelen alles voor je en materiaal is beschikbaar voor iedereen. Ze geven zowel duikcursussen in grotten, maar ook op open water. Daarnaast kan je ook recreatief duiken zonder mee te doen met een duikcursus, hiervoor heb je wel eerst je duikbrevet nodig. Wel kan je alsnog vragen om wat begeleiding!

Blue Sea Diving Center

Net iets boven Giardini-Naxos ligt Mazzarò. In deze stad bevindt het Blue Sea Diving Center zich. Naast een duikcursus kan je hier ook mee op een snorkeltocht, mocht het duiken je toch niet zo bevallen. Bij een duikcursus krijg je, als je wilt, één op één begeleiding, zodat je het duiken optimaal onder de knie kan krijgen.

Mister Jump Diving Ustica

Voor duiken op Ustica moet je wat meer moeite doen, maar dan heb je ook wat. Met een boot kan je vanaf Palermo naar het eiland Ustica. Dit is een vulkanisch eiland, waar weinig mensen wonen. Het is wel bewoond en er is ook een duikcentrum te vinden. Rondom het eiland kan je namelijk geweldig duiken en snorkelen. Mister Jump Diving Ustica maakt hier maar al te graag gebruik van. Duiken bij het eiland Ustica is namelijk één van de mooiste duikplekken van Sicilië!

Evasioni Blu Diving

Nederlandse duikliefhebbers zullen zich als een vis in het water voelen bij Evasioni Blu Diving. Zo hebben zij een PADI 5 Star IDC duikcentrum met twee locaties. De eerste locatie is Isola Delle Femmine, dat net buiten Palermo ligt. Voor de tweede locatie moet je op Ustica zijn, waar je fantastisch kunt duiken. Aangezien Evasioni Blu Diving ook beschikt over Nederlandstalige duikinstructeurs, zit je hier als Nederlander aan het juiste adres voor een onvergetelijke ervaring.

Kortom, er zijn genoeg duikcentra te vinden op het eiland. De duikers proberen je de beste ervaring te geven en ze zijn heel vriendelijk. En dat is al de helft van je plezier!

Populaire bestemmingen

Sicilië.nl