Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Welk deel van Sicilië is het mooist?

Of je nu op zoek bent naar een relaxte zon, zee, strand bestemming, houdt van natuur, gek bent op geschiedenis of je wilt onderdompelen in een andere cultuur… Sicilië heeft het allemaal. Tijdens mijn vakanties combineer ik graag stad en cultuur met een dagje bijkomen op een ligbedje aan zee. Dankzij de lange kustlijn en historische steden is Sicilië daar ook de perfecte vakantiebestemming voor.. Maar waar op het eiland moet je wezen om de allermooiste plekjes te ontdekken? Ofwel, welk deel van Sicilië is het mooist? Natuurlijk denkt een ieder er anders over. Maar ik geef je mijn idee hierover in dit blog!

strand sicilie

Wegdromen in het westen

Natúúrlijk breng je tijdens een bezoek aan de westkust van Sicilië een dagje door in de hoofdstad Palermo. Deze stad wordt ook wel gezien als één groot openluchtmuseum. Op elke hoek van de straat valt er iets te ontdekken en je kijkt er je ogen uit. Je kunt hier ook op en top cultuur proeven en de geschiedenis in duiken. Steden als Marsala en Trapani moet je ook gezien hebben maar vergeet niet om ook de kleine dorpjes te bezoeken. Vaak kun je daar het allerlekkerst eten en proef je ook de échte Siciliaanse cultuur. En dan de strandjes: in het westen vind je er genoeg. Bijvoorbeeld de prachtige stranden van San Vito Lo Capo. De eilandjes Favignana en Lampedusa zijn ook een absolute aanrader. Fijn aan de westkust is dat het nog niet zo erg ontdekt is door het massatoerisme. Je kunt hier echt even wegdromen en genieten…

taormina sicilie

Ontdekken aan de oostkust

Wat ík persoonlijk het mooiste deel van Sicilië vind, is het het oosten. Door het romantische Taormina, de kleinere plaatsjes met hun kronkelende straatjes, het magische Isola Bella, de Etna en de mooie verscholen strandjes. Misschien is het in het oosten wat meer toeristisch, maar oh, zo mooi! Helemaal als je een auto tot je beschikking hebt, valt er ontzettend veel te ontdekken. In het oosten vind je ook een aantal nationale parken, wat een welkome afwisseling is na het bezoeken van steden en bakken op het strand. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van het natuurschoon.

Vakantie vieren op Sicilië deze zomer? De bestemmingen onderaan dit blog zijn nog beschikbaar!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl