Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Top 5 bezienswaardigheden op Sicilië

Het lijkt allemaal wel zo gedaan. De leukste bezienswaardigheden op Sicilië uitzoeken… Maar eerlijk gezegd wist ik niet waar ik moest beginnen. Ik wil gewoon alles uitlichten want heel Sicilië is top! Van de mooiste stranden naar de hoofdstad tot aan, maar wacht, als ik nu eens van alles wat doe? Na het kiezen van de beste vliegtickets naar Sicilië kan de reis beginnen…

Taormina

Ik wil jullie graag meenemen op mijn reis door Sicilië. Om te beginnen maken we een stop bij de oudste en misschien wel de mooiste badplaats. Terwijl ik hoopvol in de zon zit bedenk ik me ineens dat dit stadje al bestond voor we begonnen met het tellen van jaren. Afvragend of ik ooit eerder op zo’n oude plek ben geweest. Terwijl ik naar links kijk zie ik in de hoogte het beroemde Griekse theater, Teatro Greco, waar vanavond een concert is. Het is een prachtig openlucht theater uit de 7e eeuw. Ter hoogte van het strand van Mazzaro schijnt er de blauwe grot te zijn en zo nieuwsgierig als ik ben laat ik me er doorheen lijden met de boot. Het is adembenemend mooi! Het zonlicht schijnt onder het water en reflecteert in de grot waardoor je zicht hebt op prachtig helder blauw water.

Etna vulkaan

De Etna, daar heb ik ooit eens over gelezen dat je hierop kunt skiën. Ik krijg er maar een naar onderbuik gevoel van. Toch kan ik het niet laten en moet er een bezoekje worden gedaan aan de vulkaan. En dat was absoluut de moeite waard! Ik kon dan niet skiën maar een wandeling maken op een actieve vulkaan is absoluut kicken. Vulkanen zijn vooral te zien vanuit onze boeken maar om er nu één in levende lijf te beklimmen en de indrukwekkende sporen in het landschap die achter gelaten zijn te bekijken is toch wel heel mooi. Indrukwekkend is ook dat het twee verschillende landeigenschappen heeft, een verwoestende en een bosachtig landschap.

Etnaland

Nu we toch bij Etna in de buurt zijn kan een een bezoekje aan Etnaland zeker niet ontbreken! Dit pretpark laat niet alleen kinderharten kloppen! Het is een waterpretpark en dierentuin in één. Terwijl we eerst oog in oog staan met de tijgers koelen we er na af in onder andere de water bobslee. Dit was echt één van mijn hoogtepunten, maar goed, ik ben dan ook een groot fan van spanning en sensatie! Een pretpark bezoeken staat daarom ook altijd hoog op mijn lijstje in de vakantie.

Palermo

Voor Palermo neem ik een Engelstalige fietstour, zo krijg ik alle hoogtepunten te zien met de juiste uitleg. Overigens leek het me ook niet veilig hier met de auto te rijden met alle haantjes achter het stuur. We begonnen met Palazzo dei Normanni. Terwijl de gids druk aan het praten is ben ik vooral verbaasd van de prachtige binnentuin. Nadat ik mezelf weer gefocust had fietsen we rustig door. Links en rechts valt er zo veel te zien. We stoppen bij de Cattedrale. Terwijl ik net nog verbaasd was heb ik nu even helemaal geen woorden. Ik sta te kijken naar een heel mooie paleis, net uit een sprookje. Daar zou ik best willen wonen! Ik besef dat dit pas de eerste twee stops waren en we er nog zeker 8 hebben te gaan. Ach ik laat me verassen!

Autodromo di Pergusa

Omdat ik zelf bij het circuit van Imola woon, leek het me leuk om eens een ander Italiaans circuit te zien. Het werd Autodromo di Pergusa. Leuk voor de racefanaten! Regelmatig worden hier grote races gereden zoals World Superbike Championship en het Middellandse Zee Grand Prix. De auto’s vliegen je om de oren, maar het is zeker leuk om dit mee te maken. De mannen maak je er sowieso blij mee!

Dit waren de top 5 bezienswaardigheden op Sicilië die ik van mijn ervaring kan aanraden. Welke raad jij aan?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence Dolcestate

Familie Budel, 15 augustus 2016

Aardige mensen

Fijne sfeer, aardige mensen, mooi zwembad en goed appartement. De directe omgeving valt tegen, een auto is noodzakkelijk. Cefalu is op -5 km en is erg leuk. Ook het Madoniegebergte is erg mooi.

Bezocht Residence Dolcestate met gezin.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

9

Villa Galati

Familie Wolfswinkel, 15 maart 2017

Aardige familie

Mooi (vooral buitenkant en zwembad), goede ligging (t.o.v. strand, stad, vulkaan en vliegveld) fris en schoon, aardige familie.

Bezocht Villa Galati met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl