Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor een leuke stedentrip op Sicilië

Nog geen vakantie geboekt voor de komende periode? Laat ons jou overtuigen om op citytrip te gaan op Sicilië! We kunnen je garanderen dat Sicilië heel veel moois heeft te bieden en dat het een vakantie is die je je nog lang zal herinneren. Lees je mee om tips voor een leuke stedentrip op Sicilië te ontdekken?

Palermo

Het kan natuurlijk niet anders dan dat je bij een stedentrip bij de hoofdstad moet beginnen. Palermo dus! Palermo is een heel levende stad waar het aan alle kanten bruist. De stad ligt heel mooi aan de kust en dat biedt natuurlijk mogelijkheden. Met veel leuke restaurants en verlichting is dit ook een knusse stad om ’s avonds doorheen te wandelen en een hapje te eten. Vergeet ook niet om cultuur te snuiven!

Tips voor een leuke stedentrip op Sicilië
Van Unsplash via Michele Bitetto

Cefalù

Als je je toch in het noorden van Sicilië begeeft, moet je ook naar de stad Cefalù gaan. Dat is zeker een van de mooiste dorpen aan de kust! Met kleurrijke huizen, leuke boetieks en een prachtig mooi strand is dit de ideale plek voor een allround vakantie. Wat de plek nog fijner maakt, is dat het niet heel erg toeristisch is. Dat betekent dat je hier in alle rust kunt rondwandelen. En dat met genoeg sfeer!

Tips voor een leuke stedentrip op Sicilië
Via Unsplash van Jeremy Stewardson

Milazzo

Milazzo is een perfecte optie voor een citytrip op Sicili¨ë. Dit plaatsje ligt in het noordoosten van Sicilië en heeft zo’n 30 duizend inwoners. De stad staat bekend om zijn architectuur en oude historie. Met allerlei verschillende soorten huizen is het namelijk een stad met variatie. Ook valt er heel lekker te eten in de lokale restaurants. En dat geeft de plaats een heel fijn sfeertje! Maar het is vooral de haven wat Milazzo zo populair maakt. Vanuit daar vertrekken namelijk veel ferry’s naar Lipari. Moet je geprobeerd hebben!

Tips voor een leuke stedentrip op Sicilië
Via Unsplash van Freysteinn G. Jonsson

Lipari

Wil je naar Lipari afreizen? Pak dan de ferry vanaf Milazzo naar dit heerlijke eiland. Het is een eiland ten noorden van Sicilië waar je voor rust aan het juiste adres bent. Ook is er lekker eten en wijn in overvloed. Levensgenieters zullen zich hier dus als een vis in het water voelen. Een leuk vakantiekiekje maken? Vanaf het fort heb je perfect uitzicht over de stad en de haven. Dit moet je vastleggen!

Tips voor een leuke stedentrip op Sicilië
Via Unsplash van Lyle Wilkinson

Dit waren vier tips voor een leuke stedentrip op Sicilië. Welke stad zou jij willen bezoeken?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl