Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met deze tips haal je het vakantiegevoel in huis

Het hoogseizoen is weer voorbij en dus beginnen de meeste mensen weer met werken. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je op je vrije momenten niet kunt genieten. Wij geven je daarom in dit blog een aantal tips om het vakantiegevoel in huis te halen.

het vakantiegevoel in huis

Foto van Ethan Robertson via Unsplash

Geniet optimaal van de nazomer

De zomer is echt nog niet meteen voorbij als je vakantie voorbij is. Ook in de maand september zijn de temperaturen in Nederland nog aangenaam. Zorg er dus voor dat je hier optimaal van profiteert. Pak na je werk een terrasje, lees een boek in je tuin of ga nog even een stuk fietsen of wandelen: allemaal manieren om zoveel mogelijk zonnestralen in je op te nemen. Wil je volgend jaar nog meer van de zon genieten? Dan is zonnepanelen kopen een goed idee. Op deze manier geniet je niet alleen direct van de zonnestralen, maar ook indirect. En dat zie je op termijn zeker terug in je energierekening. Bovendien ben je bezig duurzaam te investeren, waardoor je een steentje bijdraagt aan het milieu.

vakantiegevoel in huis

Foto van Julia Caesar via Unsplash

Kijk een vakantiefilm

Zin in een avondje voor de buis? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een vakantiefilm. Er zijn zat films die zich afspelen op zonnige bestemmingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roadtrip film zoals the bucket list of juist een film waarin een bestemming optimaal wordt belicht zoals holiday in the wild? Beiden aanraders die zullen zorgen voor een vakantiegevoel en goede stemming.

vakantiegevoel in huis

Foto van Jonas Leupe via Unsplash

Maak de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken

Misschien staan Italiaanse gerechten al wekelijks bij je op het menu, maar om het vakantiegevoel echt in huis te halen, is het een aanrader eens een uitgebreide Italiaanse maaltijd te koken. En dan wel op de manier zoals de Italianen het bedoeld hebben. Verzamel recepten van je favoriete pasta’s en ga zelf aan de slag. Hou je wel van een uitdaging? Dan is zelf ravioli maken een leuke optie. Kun je juist wel wat hulp gebruiken? Dan is het volgen van een Italiaanse kookworkshop een goed idee. Niet alleen leer je zo een lekkere Italiaanse maaltijd bereiden, ook zorgt het voor een middag vol plezier met vrienden, familie of collega’s.

vakantiegevoel in huis

Foto van Jakub Kapusnak via Unsplash

Stel een fotoalbum samen

Waarschijnlijk heb je een heleboel mooie vakantiefoto’s gemaakt. Zonde om hier nooit meer naar om te kijken. Kies ervoor om een fotoalbum te maken waarin je de mooiste foto’s opslaat en schrijf bijvoorbeeld bij elke foto welke herinnering je hieraan hebt. Leuk om later nog eens terug te kijken! Heb je veel filmpjes gemaakt? Overweeg dan eens om een aftermovie te maken. Leuk muziekje eronder en hij is af.

vakantiegevoel in huis

Foto van Rirri via Unsplash

Plan alvast je volgende vakantie

Nog zo een die absoluut het vakantiegevoel in je naar boven haalt: het plannen van je volgende vakantie. Want hoe leuk is het om alweer naar je volgende reis te kunnen uitkijken? Op Sicilië is het in het naseizoen nog warm genoeg voor een heerlijke vakantie, maar ook voor volgend jaar zijn er alweer voldoende opties en vroegboekkortingen waarvan je kunt profiteren. Het volledige aanbod aan vakanties op Sicilië vind je op deze pagina.

vakantiegevoel op Sicilië

Foto van Jacek Dylag via Unsplash

Hoe haal jij het vakantiegevoel in huis? We zijn benieuwd!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Villa Galati

Familie Wijker, 16 mei 2019

Een vakantie vol servie

Ervaring

Heel mooi verzorgd en relaxed, kleinschalig resort. Handdoekjes leggen is niet aan de orde. Kom je later in het zwembad en zijn de bedjes vol, wordt er direct een bedje voor je bijgehaald. Appartementen zijn goed uitgerust. Heb je een keer geen zin om uit eten te gaan, heb je genoeg spullen in de keuken om zelf wat te kunnen maken.

Tips in de omgeving

Fondachello is niet heel bijzonder, maar er is wel op loopafstand van Villa Galati een supermarktje (met vers brood) en wat leuke restaurantjes en het strand. Taormina op nog geen half uurtje rijden is een supergezellig plaatsje. Bezoek aan de Etna en Alcantara kloof is in de buurt.

Bezocht Villa Galati in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl