Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wijnvakantie

De beste wijnen dankij de Etna

Wist je dat Sicilië de grootste wijnleverancier van Italië is? De vulkaan de Etna speelt hierbij een belangrijke rol. De lavagrond van de vulkaan is namelijk erg vruchtbaar en is daarom geschikt voor de wijnbouw. In het binnenland is het vochtiger dan aan de kust en daarom is het binnenland van Sicilië meer geschikt voor wijnbouw. Aan de kust vind je ook veel wijngaarden, maar deze krijgen dan extra watertoevoer. Voor een wijnvakantie ben je op Sicilië dus zeker op de goede plek!

Wijntour

Op het eiland kun je op verschillende plekken wijntours doen. Meestal moet je deze tour van tevoren boeken en trek je met een groep langs een aantal wijngaarden. Bij de desbetreffende wijnboerderij krijg krijg je een wijnproeverij met daarbij heerlijke hapjes aangeboden. De boeren geven je met liefde een rondleiding over de boerderij en laten je zien hoe de wijn gemaakt wordt. Met een tour trek je meestal langs twee of drie boerderijen in de omgeving. Een bekende wijntour trekt over de Etna. Hierbij bezoek je wijnhuizen vlakbij de Etna en zie je zelfs nog delen van de bekende vulkaan. Leuk is ook deze rondreis in het Marsala gebied.

Bekende wijnen uit Sicilië

Als je in Sicilië bent voor een wijnvakantie, moet je natuurlijk wel een beetje kennis hebben van de bekende wijnen op het eiland. Zo heb je bijvoorbeeld de Marsala, een droge witte wijn. De wijn wordt gemaakt van witte druiven. Naast de witte Marsala is ook de rode Marsala bekend op het eiland. Cerasuolo di Vittoria is ook een geliefde wijn uit de regio. Deze rode wijn heeft een stevige smaak.

Verblijf

Zoek je een verblijf waar je veel te maken krijgt met wijn? Dan kan je kiezen voor een wijnboerderij of een agriturismo. Op een wijnboerderij verblijf je vaak op het platteland. Je mag meekijken hoe de wijn wordt gemaakt en de eigenaren organiseren ook wijnproeverijen. Vlakbij de Etna vind je ook veel agriturismo’s of Bed & Breakfasts die in het teken staan van wijn. De oude wijnkelders bestaan vaak nog in hun authentieke staat of zijn omgetoverd tot moderne kelders.

Al met al, voor een wijnvakantie is Sicilië de perfecte bestemming! Zoek een verblijf op een wijnboerderij of vermaak je met dagelijkse wijntours door de omgeving. Er is genoeg te doen, want bijna alles staat in het teken van wijn op het eiland.

Sicilië.nl