Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie op Sicilië

Prachtig vulkanisch landschap

Sicilië, een speciaal eiland dat tot Italië behoort. Het ligt in de Middellandse Zee tussen Italië en Tunesië. Het eiland heeft een heerlijk klimaat, vriendelijke inwoners en een prachtig vulkanisch landschap. Daarom is een vakantie op Sicilië ideaal!

Vakantie op Sicilië

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om dit fantastische eiland te bezoeken. Misschien ben je er al wel eens geweest, dan heb je geen overtuiging meer nodig om hier naartoe op vakantie te gaan! Een vakantie op Sicilië is anders dan vakantie in Italië, ook al behoort het tot dit land. Naast Italiaans, wordt er Siciliaans gesproken, een heerlijke taal om aan te horen! Het landschap is vulkanisch, wat te danken is aan de vulkaan Etna. Door dit landschap wordt er ontzettend veel fruit verbouwd. Vers fruit bij je vakantie op Sicilië is dus niet te missen!

cefalu-902316_960_720

Bezienswaardigheden op Sicilië

Naast de vulkaan Etna, wat je zeker moet beklimmen wanneer je op Sicilië bent, zijn er meerdere bezienswaardigheden. Door Griekse invloeden zijn er een aantal steden met schitterende theaters en tempels. Ook zijn er Romeinse mozaïeken te vinden. Sicilië is ontzettend groot wat betreft wijn productie. Hierdoor zijn er verschillende wijngaarden te bezichtigen. Verder zijn er kerken, kapels, paleizen, kathedralen en Romeinse villa’s te vinden. Al met al veel historie, wat terug te zien in op het hele eiland!

sicily-784699_960_720

Pagina delen

Villaggio Alkantara - Sicilië.nl

Notice: Undefined variable: post_object in /var/www/blogs4travel/blogs4travel-master-theme/master/releases/20190604093351/parts/tpl-block-result.php on line 92

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/blogs4travel/blogs4travel-master-theme/master/releases/20190604093351/parts/tpl-block-result.php on line 92
6

Villaggio Alkantara

Taormina, Oosten

  • Vlakbij het strand
  • Ruim zwembad
  • Animatie

Vlakbij het strand en niet ver van het mooie Catania. Op het terrein is er een zwembad, speeltuin, restaurant en er worden activiteiten georganiseerd.

Sicilië.nl