Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Taormina; een paradijs op het eiland

De titel zegt het al, een paradijs op het eiland. Taormina is één van de mooiste plekjes op Sicilië. Deze stad in het oosten van Sicilië ligt op een heuvel en opgebouwd op terrassen. Toeristen en Italianen zijn gek op deze stad. Een stad die voorbestemd was om één van de grootste toeristische steden op het eiland te worden. Het heeft alles mee, de ligging, het uitzicht op zee en de Etna en de architectuur in de stad.

Teatro Greco

Als je een liefhebber bent van cultuur, geschiedenis en archeologie, dan moet je beslist Taormina bezoeken. Buiten de stad vind je het bijvoorbeeld het Grieks-Romeins theater. Een amfitheater die je in veel Italiaanse steden vindt, de overblijfselen van de Grieken die in de oudheid ook Taormina hebben veroverd en er een lange periode hebben gewoond. Dit Teatro Greco is een must see als je in Taormina bent. Vanaf deze plek heb je een het prachtige panoramische uitzicht over de stad en de omgeving. Er worden hier nog steeds voorstellingen en concerten georganiseerd.

taormina-teatro-greco

Palazzo Corvaia

In het centrum vind je een bijzondere bezienswaardigheid. Dit paleis heeft verschillende bouwstijlen, van Arabische stijlen tot Normandische stijlen. Je kijkt hier je ogen uit. Het paleis is niet te missen, want het ligt aan de hoofdstraat van de stad, de Corso Umberto. Hier vind je het grotendeel van de restaurantjes en cafeetjes van de stad. Het licht van deze straat straalt op het paleis in de avonduren, wat een magische effect heeft op de stad.

taormina-palazzo-corvaja

In de omgeving

Ook al is de stad erg mooi, als je er bent, moet je beslist op stap gaan in de omgeving. De Alcantarakloof ligt er bijvoorbeeld niet ver vanaf. Deze kloof van 50 meter diep en de natuur eromheen maakt het een prachtige bestemming om een dag door te brengen.

Voor een overview van Toarmina, de zee en de Etna vulkaan moet je naar het hoger gelegen plaatsje Castelmola. Dit dorpje is erg leuk voor een dagdeel. Het is minder bekend onder de toeristen en met de kleine straatjes en burchtjes lijkt het net of je je in een middeleeuws dorpjes bevindt.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl