Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentrip: Catania

Aan de voet van de Etna vind je de op een na grootste stad van Sicilië. Catania is een historische stad in het oostelijk deel van dit Italiaanse schiereiland. En is minstens net zo mooi als de beroemde stad Palermo en perfect voor een stedentripje. Je vliegt gemakkelijk en goedkoop naar Sicilie. En daarnaast is het gemakkelijk om een korte tussenstop te maken in deze bijzondere stad tijdens een rondreis. Het centrum van de stad is zelfs zo bijzonder dat dit behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze unieke stad!

Stadssymboliek

Tijdens het dwalen door de straten en het wandelen over de pleinen kom je regelmatig kenmerkende symboliek tegen. Het belangrijkste symbool van de stad is de olifant. Deze zal je dan ook meerdere keren terugvinden. Zo is een van de bekendste plekken de Fontana dell’Elefante op het Piazza del Duomo. En ook de fontein zelf, waarop een stenen olifant te zien is, bevat een andere symboliek. De olifant is namelijk van lavasteen gemaakt. Verwijzend naar de uitbarsting van de Etna in de zestiende eeuw. De olifant zit verwerkt in het stadswapen en ook het stadhuis, Palazzo degli Elefanti is vernoemd naar deze symboliek. Overal waar je komt, zal je deze gedachte, die al vanaf de romeinse tijd verbonden is met de stad, tegenkomen!

Stedentrip Catania

Historische bezienswaardigheden

De stad behoort natuurlijk niet voor niets tot de werelderfgoedlijst. Naast de oude symbolen die je terugvindt in de stad, vind je ook andere bijzondere bezienswaardigheden. De aanwezigheid van vele kathedralen en paleizen, gebouwd in een sierlijke barok stijl, geeft de stad een sierlijke uitstraling. Zo kan een bezoekje aan de Cattedrale di Sant’Agata niet missen. Deze rijkelijk versierde katholieke kerk is vernoemd naar de beschermheilige van de stad en is een belangrijk onderdeel van de stad.

Nog meer bewonderenswaardige gebouwen zien? Loop dan door de Via Etnea. Dit is een van de mooiste en belangrijkste straten van Catania. Loop vanaf Piazza del Duomo en kom onderweg eindeloos veel gebouwen, zoals het Universiteitsgebouw, tegen. Winkelen, een echte Italiaanse koffie of cultuur, je vindt het er allemaal. Het einde van de straat? De Etna!

Stedentrip Catania

Italiaanse markten

Zes dagen per week kun je in het ‘Milaan van het Zuiden’ genieten van de gebeurtenissen op de markt. Achter Piazza del Duomo vind je namelijk la piscarìa, de verse vismarkt in Catania. Er worden vers gevangen zwaardvissen gefileerd door oude Italiaanse visser, die binnen no-time met een sigaret in de mond, je heerlijk vers avondeten bezorgen. Het is een bezienswaardigheid. En het is bijna alsof je in een oude Italiaanse film terecht bent gekomen. Haal hier ook je verse groentes en je bent gegarandeerd van een restaurantwaardige maaltijd!

Stedentrip Catania
Catania is dus een adembenemende stad op historisch Sicilië. Plan naar deze stad zeker een tripje als je op Sicilië bent. Dit kan het hele jaar door! Het klimaat op het eiland is namelijk voor stedentrips het hele jaar door perfect. Dus, wat houd je nog tegen?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl