Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: bruisend Palermo

Afreizen naar de hoofdstad van een plek is misschien niet het meest originele idee, maar dat maakt ook eigenlijk niks uit als het om zo’n mooie stad als Palermo gaat. De hoofdstad van het eiland Sicilië bestaat naar schatting al bijna dertig duizend jaar en heeft dus prachtige oude trekjes, maar is toch eigenlijk relatief modern als je het vergelijkt met de romantische boerendorpjes op het eiland.

Palermo is een studentenstad en heeft, zoals het bij een echte hoofdstad hoort, een druk centrum. Je gaat er dus niet tot rust komen, maar toch is de Siciliaanse hoofdstad echt een aanrader. Het verkeer in het centrum is hectisch, dus laat de auto lekker thuis en ontdek lopend of met de fiets de hoogtepunten van deze stad.

La Martorana

In de stad vind je verschillende oude kathedralen, waarvan de Santa Maria dell’Ammiraglio de belangrijkste is. De architectuur van deze kathedraal uit 1141 zit vol met prachtige details, beelden en mozaïekwerken. Niet voor niets is deze plek wat ons betreft dan ook echt een van de must-see’s van Palermo. Je vindt de kathedraal met de bijnaam La Martorana recht aan het Piazza Bellini en hij is van maandag tot en met zaterdag open.

Pixabay

Lokale keuken

Wie houdt er niet van om tijdens de vakantie kennis te maken met de lokale specialiteiten, helemaal als het gaat om de geweldige Italiaanse keuken. Een van de typische Siciliaanse lekkernijen is de cassata, een zoete taart van ricotta, marsepein, vruchten en slagroom die besprenkeld wordt met likeur of vruchtensap. Een echte aanrader op zich, maar tijdens de zomermaanden ben je in Sicilië misschien meer op zoek naar wat frissers. In Palermo hebben ze daar een geweldige oplossing voor bedacht: je vindt er namelijk ook cassata-ijs en dat wil je echt niet missen.

Fietsen

Ook al ga je op vakantie, je blijft een Nederlander. Dus waarom zou je niet even de fiets pakken? Er worden verschillende Engelstalige fietstours aangeboden in de stad, die je meenemen naar alle highlights van Palermo. Zo zie je niet alleen de kathedraal, maar ook het Paleis van Normandiërs en de verschillende pleinen van de stad. De tours worden twee keer per dag aangeboden, maar als je wat avontuurlijker bent dan kan je natuurlijk ook net zo goed een fiets huren en zelf op pad gaan.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl