Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Patti

Al ruim duizend jaar één van de mooiste locaties

Uitkijkend over de baai van Messina ligt de historische plaats Patti. Dit is al ruim duizend jaar één van de mooiste locaties van het eiland Sicilië. Nadat het oude Tyndaris door een zware aardbeving was verwoest, trokken de bewoners naar een hoger gelegen locatie. Ze stichtten daar de plaats  “epi Akten”, wat “aan de kust” betekent. Later werd deze naam afgekort tot de huidige stad.

Stichting van Patti

Na de “Slag van Lepanto”, die een einde maakte aan de piraterij op de Middellandse Zee, vertrok de bevolking. Ze begaven zich ook naar lager gelegen gebieden en zo werd Marina di Patti gesticht. Vanuit deze havenplaats werd veel keramiek geëxporteerd. Het charmante, Middeleeuwse centrum van Patti ligt tegen een heuvel aan. Het wordt gekarakteriseerd door smalle straatjes en trappen. Patti bezit een mooie 18e eeuwse kathedraal, die gebouwd is op restanten van een kerk uit de tijd van de Noormannen. Patti kwam tot bloei door haar gunstige geografische ligging: aan de kust en langs de weg van Messina naar Palermo. In 1892 kreeg de stad al een treinstation.

Bezoek de stad

Tegenwoordig is de stad een geliefde vakantiebestemming, met name vanwege de heerlijke brede zandstranden. De beste stranden zijn onder andere te vinden in Marina di Patti, Tyndaris en Sorrentini. Langs de weg naar Marina di Patti zijn vrij recent de overblijfselen van een Romeinse villa uit de 4e eeuw ontdekt. Het terrein is opengesteld voor bezoekers. Je kunt hier onder andere thermen en goed bewaarde mozaïeken bezichtigen. Enkele kilometers van de stad ligt nog steeds het antieke Tyndaris. Dit kan eigenlijk gezien worden als een openluchtmuseum van Grieks-Romeinse oudheden. In het Griekse theater worden tijdens de zomermaanden nog steeds voorstellingen gegeven.

De stad is een aantrekkelijke plaats om een vakantie op Sicilië door te brengen. Het is gelegen aan een rustige baai met kristalhelder water en omringd door prachtig landschap met bergen. Er zijn historische bezienswaardigheden, heerlijke zandstranden, een charmant historisch centrum en vele mogelijkheden tot watersporten.

Sicilië.nl