Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Castellammare del Golfo

Ontdek de mooie kustlijn en natuurrijke omgeving

Castellammare del Golfo ligt aan de voet van de berg Monte Inici. De stad was in de Griekse oudheid de havenstad voor de in het binnenland gelegen steden Segesta en Erice. Later werd het stadje een Arabische nederzetting. In de Middeleeuwen ontwikkelde Castellammare del Golfo zich tot handelsplaats en centrum voor de tonijnvisserij.

Kasteel aan zee

De naam is afkomstig van “Castrum ad Mare” wat zoveel betekent als “kasteel aan zee”. Het betreffende kasteel heeft vele aanvallen vanaf zee weerstaan, werd uiteindelijk toch totaal vernield en is in de 14e eeuw weer opgebouwd. Het huidige, gerestaureerde kasteel neemt nog een belangrijke plaats in in het stadsbeeld van Castellammare del Golfo en is te bezichtigen. ’s Avonds biedt het kasteel door de sfeervolle verlichting een sprookjesachtige aanblik.

Prachtige kust en natuur

Castellammare del Golfo ligt aan een brede golf, die zich uitstrekt van Capo Roma tot San Vito del Capo. Het gebied bestaat uit een prachtige kust, waarachter bergen oprijzen. De mooie en brede zandstranden strekken zich uit ten oosten van de stad. Ten westen is het landschap woester met steile kliffen, rotsen, kleine kreekjes en grotten, die alleen vanaf de zee toegankelijk zijn. In dit gebied, tussen Castellammare del Golfo en San Vito del Capo, ligt het natuurgebied Riserva dello Zingaro. Het reservaat is verboden voor auto’s; er zijn goed gemarkeerde wandelpaden uitgezet met hutten, watervoorziening, picknickplaatsen en een museum. Het terrein is bekend om zijn zeldzame flora en fauna en is een waar vogelparadijs, met name voor roofvogels.

De laatste jaren is Castellammare del Golfo zeer in trek voor strandvakanties op Sicilië. Langs de kustlijn tussen San Vito del Capo en Castellammare del Golfo liggen vele populaire badplaatsen met een ruime keus aan campings, hotels en vakantiehuizen.

Sicilië.nl