Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agrigento

Kunst- en cultuurliefhebbers hebben ogen te weinig in deze stad

In het zuidwesten van Sicilië ligt in de meest zuidelijkste Italiaanse provincie Agrigento, de gelijknamige hoofdstad; Agrigento. Deze moderne, maar ook historische stad telt zo’n 60.000 inwoners. In de volksmond wordt deze stad ook wel Girgenti genoemd.

Vallei van de tempels

De geschiedenis van Agrigento gaat ver terug, zoals bij de meeste steden op Sicilië. De stad werd door de Grieken gesticht in de zesde eeuw voor Christus en kreeg de naam Akragas. In 406 voor Christus werd de stad voor een groot deel verwoest door de Carthagers, maar ondanks dat zijn er veel tempels bewaard gebleven. De meeste tempels vind je in Valle dei Templi, zoals de Concordia Tempel of de Kathedraal (Dom) San Gerland-Agrigento. De Valle dei Templi is een streek voor de liefhebbers van historie en archeologie.

Van watersporten tot shoppen

Naast het bezoeken van tempels kun je nog veel meer doen in en rondom deze stad. Op het strand en in de zee worden er bijvoorbeeld veel watersporten beoefend. Van surfen en kitesurfen tot het huren van bootjes om de zee op te gaan. De omgeving leent zich er natuurlijk ook  perfect voor om een lange strandwandeling te maken. Wandelen moet je vooral ook doen in één van de twee natuurparken van de stad. De tuinen van Il Giardino della Kolymbetra en de stranden van Riserva Naturale di Punta Bianca zijn de twee natuurparken die bij Agrigento liggen.

Maar ook de shopliefhebbers kunnen zich in Agrigento prima vermaken. De stad heeft een scala aan winkelcentra, maar het leukste is om de kleine straatjes op te zoeken. Hier vind je de lokale winkeltjes, waar je dus ook de lokale bevolking mee helpt.

Aan het einde van de dag heb je wel even zin om lekker op een terras te zitten. En daar is Agrigento perfect voor. De pleinen zijn omringd met de leukste restaurantjes en cafeetjes. Hier proef je de Siciliaanse specialiteiten die gemaakt worden door de lokale bevolking. Puurder dan dit krijg je het niet!

De stad is de moeite waard om te bezoeken en het zal een enorme indruk op je achterlaten. Tijd voor een bezoekje dus!

Sicilië.nl