Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sicilië ontdekken in december

Even de kou in Nederland ontvluchten en Sicilië ontdekken in december? Begrijpelijk! Op dit eiland is het het hele jaar door heerlijk vertoeven en ook in de wintermaanden nog aangenaam qua temperatuur. Maar wist je dat Sicilië ook een fijne plek is om de feestdagen door te brengen? Ik vertel je er alles over in dit blog!

Sicilië ontdekken in december

Foto: Krisjanis Mezulis via Unsplash

Het weer in december

Nu het in Nederland wat kouder is, snak ik naar zonnige bestemmingen zoals Sicilië. Terwijl de gemiddelde temperatuur in Nederland in december zo’n min vijf is, is het op Sicilië gemiddeld tussen de dertien en vijftien graden. Een stuk beter als je het mij vraagt! Daarnaast zijn de temperaturen in december op Sicilië ideaal om veel te zien en doen in de omgeving. Ontdek de natuur en het gevarieerde landschap op een actieve manier, zonder het te warm of te koud te krijgen. Sounds like a plan, niet?

Sicilië ontdekken in december tijdens de feestdagen

De maand december staat natuurlijk bekend om zijn feestdagen. Hi kerst en Oud & Nieuw! In de maand december is er enorm veel te beleven op dit eiland en daarmee is Sicilië ontdekken in december een absolute must-try. Ben je al nieuwsgierig wat je hier deze maand allemaal kunt doen? Om te beginnen zijn er veel leuke en gezellige kerstmarkten op Sicilië. En dankzij de levende kerststallen, e zogeheten presepi viventi, hebben de kerstmarkten hier een bijzonder tintje. De meest bekende kerststal kun je vinden in Custonaci en Balata di Baida.

En niet te vergeten, geniet van al het lekkere eten tijdens de feestdagen! Tijdens de sagre, een evenement waar je heerlijk kunt genieten van de lekkerste gerechten, verwen je je smaakpapillen! Vergeet zeker niet om de salsiccia te proeven, een heerlijke worst. En ben je nou net als ik echt een kaasliefhebber? Dan moet je vastedda proberen. Dit is een broodje met kalfsvlees bedekt met ricottakaas en caciocavallo. Ik krijg weer honger als ik eraan terugdenk!

Oud en nieuw op Sicilië

Oud en Nieuw wordt op Sicilië op een andere manier gevierd dan in Nederland. Zo spelen ze hier Tombola. Tombola kun je vergelijken met een loterij, maar bij Tombola wint iedereen altijd iets. Toch blijft het natuurlijk spannend wat je wint. Verder wordt er tijdens Oud en Nieuw heel veel gegeten op Sicilië. Populaire gerechten zijn de varkensworsten met linzen, gedroogd fruit en Panettone. Zowel voor echt zoetekauwen als de liefhebbers van iets hartigs, ben je op Sicilië aan het juiste adres.

sicilië ontdekken in december

Foto: Guanabarino via Pixabay

Ben je na dit blog enthousiast geworden en wil je ook Sicilië ontdekken in december? Om jouw zoektocht makkelijker te maken, kun je hier ons aanbod aan accommodaties op het eiland bekijken. 

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl