Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sicilië in de winter

In de zomer een prachtig zonovergoten eiland, waar je heerlijk aan het strand tot rust kunt komen. Maar Sicilië is niet alleen in de zomer een prachtig eiland. Ook in de wintermaanden is het een zeer geschikte bestemming. Heb je je vraagtekens bij een vakantie op Sicilië in de winter? In dit blog lees je wat je hier allemaal kunt doen in de ‘koudere’ maanden.

Bezienswaardigheden

De gemiddelde temperatuur in de winter in Nederland ligt rond de drie graden met hier en daar wat sneeuw en redelijk veel regen. Op Sicilië is het weer in de winter compleet anders! De gemiddelde temperatuur ligt dan alsnog rond de dertien graden met hier en daar wat regen. In de winter hoef je hier dus geen winterjas, dikke wanten en snowboots te dragen.

In de zomer kan het soms zo warm zijn op Sicilië dat je eigenlijk alleen maar aan het strand wil liggen. Hierdoor zie je helaas niet wat Sicilië allemaal te bieden heeft. Daarom is de winterperiode de perfecte tijd om erop uit te gaan en om Sicilië helemaal te ontdekken.

Huur een auto en bezoek de pittoreske baroksteden, spannende maffiadorpjes en afgelegen strandjes. Bezoek bijvoorbeeld Siracusa en loop door het historische centrum met vele bezienswaardigheden: Tempel van Apollo, Duomo di Siracusa en het Griekse theater. Of Val di Noto met authentieke barokke dorpjes. Ga daarna door naar Agrigento met tempels van de Griekse oudheid. Waar de winterperiode ook de perfecte tijd voor is, is om verschillende natuurparken te bezoeken. Bezoek Dario Vaghi, Vendicari, of Riserva Bosco della Ficuzza en ga kilometers hiken, wandelen of fietsen!

Wil je toch de sneeuw opzoeken? Beklim dan de Etna.

Foto: Guy Rey-Bellet via Pixabay

Shoppen

Vrijdag 4 januari begint officieel de uitverkoop op Sicilië. En dat betekent shoppen! De stad Catania wordt ook wel het Milaan van Sicilië genoemd, hier kom je allerlei soorten winkels tegen. Van de straat Corso Italia met dure merken zoals Gucci en Armani tot de straten Via Pacini en Via Etnea waar je de grote winkelketens zoals Zara en H&M tegenkomt.

In de meer toeristische badplaatsen, kom je vooral de bekende Centro Commerciale tegen. Overdekte winkelcentra met de bekende grote winkelketens, gezellige restaurantjes en kleine souvenirwinkels. De historische centra van grote steden zoals Palermo, Messina, Agrigento, Marsala en Ragusa zijn ook een waar shopparadijs. Hier zitten kleine boetiekjes en authentieke winkeltjes verstopt. Als je echt van koopjes houdt, dan moet je echt het Sicilia Outlet Village in Agira bezoeken! Al helemaal op 4 januari, dan kan je de duurste merken zoals D&G, Gucci, Missoni, Prada, Tod’s en Versace kopen voor een outletprijs met extra korting!

Foto: Kirk Fisher via Pixabay

Evenementen op Sicilië in de winter

Niet alleen worden er in de zomer evenementen op Sicilië georganiseerd, vooral ook in de winter. In oktober wordt het straatfestival Ibla Buskers gehouden. De straten van Ragusa worden omgetoverd tot een theater van goochelaars en straatmuzikanten! In november staan Altofonte en Pggioreale in het teken van de proeverijen van lokale producten samen met traditionele dansen en muziek. Daarna december, de feestdagen –kerstmarktjes, dorpsfeesten, traditionele volksmuziekfestivals en ook weer vele proeverijen. Het leuke is dat de feestdagen op Sicilië tot 6 januari duren! De feestperiode wordt afgesloten op 6 januari met La Befana, hét kinderfeest zoals Sinterklaas in Nederland.

Foto via Pixabay

Zowel in de zomer als in de winter is Sicilië dé ideale vakantiebestemming! Bekijk het volledige aanbod hier.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl