Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Siciliaanse cannoli: Dit móet je echt proeven!

Als je ooit op Sicilië bent geweest dan ken je het wel: De Siciliaanse cannoli. Deze dolce is een typische lekkernij van dit Italiaanse eiland. Op onze Instagram @sicilienl hebben we dan ook al een aantal toffe foto’s mogen plaatsen van deze overheerlijke zoetigheid. Hier is alles wat je erover moet weten!

Wat is Siciliaanse Cannoli?

Een cannolo is een gebakje dat oorspronkelijk uit Sicilië komt. Het wordt wel eens gegeten als dessert, maar ook als zoetigheid bij de koffie. Het is een soort opgerolde koek die gewoonlijk gevuld is met ricotta. Je vindt ze overal door Italië, maar op Sicilië in het bijzonder. Over het eiland worden deze lekkernijen verkocht in allerlei soorten, maten en smaken. Op het vasteland van Italië wordt het gebakje cannoli siciliani genoemd, wat letterlijk Siciliaanse Cannoli betekent. Oorspronkelijk komt het waarschijnlijk uit de stad Caltanissetta of uit Palermo.

Siciliaanse Cannoli (2) via Sicilie.nl

Foto van christiannobile741 via Pixabay

Wat betekent cannoli?

Het woord cannoli is het meervoud van cannolo. Cannolo is op zijn beurt weer een verkleinwoord van het woord canna, wat letterlijk riet betekent. Deze naam heeft het te danken aan de holle vorm, waar de ricotta in wordt gespoten.

Hoe maak je Siciliaanse Cannoli?

Cannoli kun je gemakkelijk zelf maken. Het enige wat je waarschijnlijk niet in huis hebt zijn de buisjes waar de koekjes omheen worden gebakken. Door deze buisjes krijgen ze hun speciale, holle vorm. Deze buisjes kun je gemakkelijk online bestellen of in een kookwinkel halen. De rest is niet moeilijk te vinden en kun je gewoon in de plaatselijke supermarkt halen.

Zorg dat je de ricotta nog niet gelijk in het koekje spuit. Het lekkerste is je cannolo als je dit pas nét voor het serveren doet! Zo wordt het koekje niet te zacht.

Siciliaanse Cannoli via Sicilie.nl

Foto van lucas_holiday van Pixbay

Wil je graag thuis de echte Siciliaanse Cannoli maken en wil je weten hoe het moet? Dat kan bijvoorbeeld met dit recept.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl