Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op zoek naar: de “Scala dei Turchi”

Op mijn verjaardag zitten we op een camping bij Siculiana, in de buurt van Agrigento. Campingbaas Leonardo (geen woord Engels) feliciteert met drie prikkende zoenen en nodigt ons uit voor het avondeten. Volgens mij heb ik die avond 4 kilo spaghetti gegeten. Ook 3 olijven die hij zelf een paar dagen eerder heeft ingemaakt. Ze smaakten naar oorsmeer. Gelukkig heb ik de rest heel keurig in mijn broekzak weten te verbergen. De wijn? Zelf gemaakt. Met z’n blote voeten gestampt.

Scala dei Turchi

Goed, Leonardo dus, die vertelt met handen en voeten dat we naar de Scala dei Turchi moeten. Zonder dat ik Italiaans spreek, denk ik hier uit op te kunnen maken dat het om een Turkse trap gaat (dat klopt!). Dikke prima, de volgende dag pakken we de zwembroek in en gaan op pad.

Scala dei Turchi blog

In het dorpje Realmonte is het even zoeken: zolang je in de buurt van de zee zit, kom je in ieder geval in de buurt.  We parkeren bij de Lido Majata Beach, bereikbaar vanaf de SP68. Met een beetje mazzel is er een plekje vrij en hoef je niet een steile afdaling te maken (en vooral: weer omhoog te klimmen op de terugweg).

Vanaf de strandtent loop je naar rechts, en daar is ‘ie: de Scala dei Turchi. Het ziet er inderdaad uit als een trap: kennelijk werd dit vroeger door Saraceense (ligt nu in Turkije) piraten gebruikt om hun boten in de inhammen te verstoppen en de Sicilianen te verrassen (tadaaa!).

Zon, zon en nog meer zon

Ik heb er geen piraten gezien: wél een dag heerlijk liggen bakken en dobberen! De kalksteen (marna) wordt lekker warm door de zon en je hebt hier een heerlijke plek om te zwemmen en visjes te vangen. Nadeeltje: Leonardo en ik zijn niet de enigen die dit plekje kennen. Als je een heel groot schepnet hebt kan je er ook ontzettend veel Sicilianen vangen.

Scala dei Turchi

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl