Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Rondreizen op Sicilië

Een rondreis op Sicilië is de ideale manier om zoveel mogelijk van het eiland te zien. Van steden tot aan gezellige dorpjes en natuurlijk de Etna. Wat mijn favoriete plekjes zijn die je zeker eens gezien moet hebben? Dat vertel ik je aan de hand van deze route die begint in het noorden.

De reis erheen

Vakantie begint natuurlijk al op het moment dat je vertrekt naar je bestemming. Sicilië is een heel eind rijden, dus veel mensen kiezen ervoor om het vliegtuig te pakken en ter plekke een auto te huren. Een auto is wel handig op Sicilië, want met het openbaar vervoer kom je niet overal. Als je de tijd hebt, is het echter ook leuk om een roadtrip richting Sicilië te maken met de auto. Dan heb je wel een goede auto nodig, want het is vanaf Utrecht naar Sicilië meer dan 2.000 kilometer rijden. Heb je zelf geen auto die hier geschikt voor is? Dan kun je overwegen er één in Nederland te huren of met een lening die auto waar je altijd al van droomde te kopen.

rondreis sicilie

Screenshot van Google Maps

Messina en de Eolische eilanden

Als je met de boot aankomt op het eiland, is de kans groot dat dit in de haven van Messina is. Met het vliegtuig zul je eerder in Catania aankomen, waar je ook deze rondreis zou kunnen beginnen. Kom je aan in Messina, dan zal het meteen opvallen dat het een redelijk moderne uitstraling heeft. Dit komt doordat er in het begin van de 20e eeuw een grote aardbeving en een tsunami plaatsvond, waarbij 70.000 mensen om het leven kwamen. De stad is hierna helemaal heropgebouwd.

Messina

Foto via Pixabay

Je bent hier vlakbij de Eolische eilanden die zeker een bezoekje waard zijn. Je kunt de boot nemen vanaf Milazzo naar het eerste eiland Vulcano en vanaf daar steeds een overtocht maken naar een van de andere eilanden. De 7 Eolische eilanden zijn Vulcano, Lipari, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi en Alicudi. De grootste eilanden zijn Vulcano, Lipari en Salina. Stromboli is eigenlijk één grote vulkaan waar 4 dorpjes omheen liggen en op Panarea, Filicudi en Alicudi heerst totale rust. Op deze eilanden wonen maar enkele honderden mensen en zijn er beperkte overnachtingsmogelijkheden voor toeristen.

Cefalù en Palermo

Kom je weer aan op Sicilië? Dan kun je vanaf Milazzo doorreizen naar Cefalù als je houdt van een dagje strand. Dit is namelijk een grote badplaats met een gezellig centrum.

Vanaf Cefalù is het nog zo’n 70 kilometer naar de hoofdstad Palermo. Hier kun je zeker een paar dagen verblijven, want er is genoeg te zien! Wat je zeker niet mag missen is natuurlijk de kathedraal, maar veel toeristen komen ook vanwege de griezelige catacomben waar je honderden mummies tegenkomt van voormalige bewoners. Een wat minder griezelig uitje is een bezoek aan de botanische tuin of aan een van de kleurrijke marktjes in de stad.

Foto: Salvatore Galle via Pixabay

Agrigento

Vanuit Palermo is het 130 kilometer naar de kleinere stad Agrigento. Deze stad heeft een rijke geschiedenis, en je kunt hier dan ook gebouwen uit de 6e eeuw voor Christus bewonderen in de Valle dei Templi (vallei van de tempels).

Als je toch in de buurt bent, kun je vanaf Agrigento richting de kust rijden naar het dorpje Realmonte. Hier vind je de beroemde rots Scala dei Turchi, een indrukwekkende trap die is ontstaan uit kalksteen.

scala dei turchi

Foto: Donna Senza Fiato via Pixabay

Catania

Vanuit Agrigento rijd je nog zo’n 170 kilometer naar Catania. Dit is met zo’n 300.000 inwoners een van de grotere steden op Sicilië. De kathedraal van de stad is erg indrukwekkend. Oorspronkelijk komt het gebouw uit de 11e eeuw, maar eind 17e eeuw moest het heropgebouwd worden na verwoesting door een aardbeving. Ook heeft Catania een prachtig Romeins theater midden in de stad en kun je heerlijk wandelen door de tuinen die bij Villa Bellini horen. Dit was ooit eigendom van een Siciliaanse prins. Tot slot moet je zeker even genieten van het uitzicht op de Etna in de winkelstraat Via Etnea.

Foto via Pixabay

Taormina en de Etna

Vanuit Catania is het slechts 50 kilometer rijden naar Taormina dat vaak het mooiste dorpje van Sicilië wordt genoemd. Dat kan ook niet anders met de levendige pleinen en het indrukwekkende Griekse theater uit de oudheid in het centrum.

De Etna is vanaf Taormina ook makkelijk te bereiken. Het is zeker aan te raden met een gids deze nog actieve vulkaan te beklimmen en te genieten van het uitzicht bovenaan!

Welke plek mag er volgens jou zeker niet missen tijdens een rondreis op Sicilië?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Marinello

Familie van der Veen, 15 augustus 2016

Supermooie ligging aan het strand

Supermooie ligging aan het strand. Hele heldere en schone zee om in te zwemmen. En veel bomen en rotsen om je heen. Geeft een heel rustgevend gevoel. Zeker een bezoek brengen aan de vulkaan de Etna (als je een beetje goed ter been bent, helemaal naar de top klimmen). En het plaatsje Cefalu iets meer naar het westen is ook een aanrader.

Bezocht Marinello met partner.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

Sicilië.nl