Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op zoek naar archeologische vondsten in Agrigento!

Een walhalla voor de historie en cultuurliefhebbers: Agrigento. Deze prachtige stad ligt in aan de zuid-westkust van Sicilië. Door de eeuwen heen is het eiland bewoond geweest en weer veroverd door vele volken. Onder andere de Grieken en de Arabieren hebben een tijd lang het eiland in handen gehad en hebben ze hier gesetteld. Niet alleen in Agrigento, maar ook in andere steden zijn er veel karaktereigenschappen hiervan te vinden. Dat mening archeoloog en historicus afreisde naar Sicilië, op zoek naar onbetaalbare schatten, is dan ook niet gek. Op het eiland zijn veel archeologische vondsten gedaan, sommige onzichtbaar op het oog, sommige direct in het zicht. De omgeving van Agrigento is een vondst op zich, hier vind je de vallei van tempels.

Agrigento Vallei der TempelsSicilië Agrigento ruïnes

Valle dei Templi

Degenen die niet zo gek zijn van historische gebouwen of archeologische vondsten, zouden deze plek zelfs willen bezoeken. De Valle dei Templi, de vallei van tempels, ligt net buiten Agrigento. Je vindt hier de overbijfselen van enorme tempels uit de tijd dat de Grieken op Sicilië woonden. Dit gebied staat al 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een aanrader voor iedereen. Sicilië beschouwt het als één van haar grootste toeristische attracties. De ruïnes van de tempels verschillen enorm, sommige zijn nog intact en van sommige tempels is slechts de fundering nog over. Je vindt er 7 tempels; de tempel van Hera, Concordia, Herakles, Zeus, Castor en Pollux, Culcanus en Asclepius. Elk van de tempels had een andere functies. De tempel van Hera was een populaire locatie voor bruiloften, aangezien de tempel vernoemd was naar de god van het huwelijk. De grootste en best bewaarde tempel is de tempel van Concordia en inmiddels het symbool van de Valle dei Templi.

Agrigento ruïnesAgrigento tempel

Binnenstad

Het oude centrum van de stad mag ook zeker niet vergeten worden. Hoewel de buitenste cirkels van stad gemoderniseerd zijn, heeft Agrigento, zoals veel Italiaanse steden, een oude binnenstad. In het midden vind je het grote Piazza, het plein. Vanaf hier loopt een oude hoofdstraat die uiteindelijk uitloopt op een kerk, de Santo Spirito kerk. Dit is één van grootste bezienswaardigheden in de stad. In de kleine straatjes en steegjes vanaf de hoofdstraat, de Via Atenea, liggen de winkeltjes en cafeetjes. Als je Agrigento bezoekt, blijf dan zeker een nachtje slapen, want het uitzicht vanaf de stad op de tempels in de omgeving zijn betoverend!

Ben jij een liefhebber van archeologie en geschiedenis? Dan mag je een bezoek aan Agrigento echt niet missen!

Agrigento Vallei der Tempels ConcordiaAgrigento Vallei der Tempels ruïne

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl