Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek Sicilië met de trein

Wil je het liefst genieten van mooie stranden, leuke activiteiten ondernemen, prachtige landschappen bewonderen en hou je ook van een plek met een bijzondere geschiedenis? Op Sicilië is dit allemaal mogelijk. Het Italiaanse eiland leent zich namelijk voor alle soorten vakanties. En een ideale manier om alles te combineren is door met de trein door Sicilië te reizen. De treinverbinding op Sicilië is erg goed en laat je een stapje terug doen in de tijd. Vanuit vrijwel alle steden vertrekken er treinen naar de hotspots van het eiland. Het is zelfs mogelijk om vanuit het vaste land van Italië met de trein Sicilië te bereiken… De trein gaat namelijk gewoon op de veerboot richting het eiland!

Ontdek Sicilië met de trein

Sicilië met de trein

De treinen zijn onder andere te gebruiken om de hotspots op het eiland te bezoeken. Tijdens de reizen kan je blijven zitten, zodat je de bezienswaardigheden vanuit de trein kunt bewonderen. Maar je kan ook gewoon uitstappen om vervolgens je eigen plan te trekken.

Het is niet alleen mogelijk om de hotspots op Sicilië met de trein te bezoeken, maar je kan ook alle steden op het eiland met de trein bereiken. De grote steden staan met elkaar in goede treinverbinding. Vanuit de steden rijden sneltreinen over het hele eiland. Daarnaast is het treinvervoer op Sicilië niet duur. Zo heb je al een enkeltje tussen Palermo en Catánia voor €13,50. Op de website van de kan je je reis al ver van te voren reserveren. Tussen de kleinere steden, of voor kortere afstanden kan je de regionale treinen gebruiken. Dit zijn oude treinen die het gevoel geven alsof je in een oude Italiaanse film zit.

De Etna op met de trein

Vanuit het stadje Catania is het mogelijk om de trein richting de vulkaan de Etna te pakken. Deze trein maakt een route om de vulkaan op ruim een kilometer hoog. In de dorpjes die je passeert, kan je ervoor kiezen om uit te stappen en zelf verder te gaan, maar je kan ook lekker blijven zitten. De trein gaat naast de dorpjes ook lava velden van uitbarstingen langs. Een bewonderenswaardige ervaring om zeker uit te proberen!

Ontdek Sicilië met de trein

De tempelvallei bij Agrigento

Naast een tour naar de Etna met de trein, is het ook leuk om met de trein naar de tempelvallei te gaan. Bij deze hotspot op het eiland bevinden zich de belangrijkste archeologische opgravingen van Sicilië. Er gaan dagelijks treinen richting het historische gebied vanuit de Siciliaanse steden. Het is vanaf Palermo twee uurtjes reizen, de trein gaat dwars door het binnenland van het eiland. Hierdoor is de reis zelf ook een genot op zich.

ontdek Sicilië met de trein

Lijkt de charme van de ouderwetse treinreizen over Sicilië jou ook zo geweldig? Kijk hier op onze site naar alle bestemmingen op het eiland. En misschien reis jij binnenkort wel heel Sicilië over met de trein!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl