Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek Sicilië met je huurauto!

Sicilië is de perfecte bestemming om er met de auto op uit te trekken. Je eigen auto meenemen is echter best wel veel gedoe, want na het hele eind rijden moet je ook nog op de boot. De beste optie is dan ook om te gaan vliegen en bij aankomst de huurauto klaar te hebben staan!

Roadtrip Sicilië

Het eiland Sicilië is eigenlijk één groot hoogtepunt dus het is moeilijk kiezen waar je naartoe gaat met de auto. Aan de oostkust kan je bijvoorbeeld de actieve vulkaan Etna combineren met Syracuse. Rij vroeg in de ochtend richting de Etna zodat je de meeste toeristen voor bent. Er gaat een kabelbaan tot ongeveer 2500 meter hoogte en vanaf daar kan je eventueel nog een stuk verder omhoog lopen. Terug beneden na deze actieve inspanning heb je zeker weten trek gekregen. Stop onderweg naar Syracuse voor een Italiaanse lunch. In Syracuse, een monumentale stad die terecht op de UNESCO werelderfgoed lijst staat, kan je de hele middag dwalen door de straatjes.

Ga je naar het zuiden en ben je geïnteresseerd in de Griekse oudheid? Combineer dan Agrigento, de vallei van de tempels, met Selinunte. In Agrigento vindt je zeven tempels die stammen uit de Griekse tijd. Bewandel de Heilige weg en vergaap je aan de historische bouwwerken. Ook Selinunte is ooit gesticht door de Grieken, je ademt hier werkelijk de Griekse geschiedenis.

HolidayCars

Bovenstaande routes worden lastig als je geen auto hebt. Bij HolidayCars kan je voordelig een auto huren, zodat je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen. Dat is nu nog extra voordelig, want via deze link ontvang je 10% korting op de huur van je auto! Zie jij het wel zitten om met een auto het Italiaanse leven op Sicilië te ontdekken? Boek dan nu je auto bij HolidayCars en zij zorgen ervoor dat alles omtrent de autohuur wordt geregeld!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl