Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met deze 3 films haal jij Sicilië in huis

We missen het allemaal om heerlijk op vakantie te gaan naar het buitenland. Dagenlang met onze voeten in het zand op het prachtige Sicilië. Natuurlijk hopen we allemaal dat het snel weer mogelijk is om onze droomreizen te maken, maar tot die tijd proberen wij de sfeer er goed in te houden. Met deze 3 films haal jij Sicilië in huis de aankomende maanden tot we weer mogen reizen naar onze favoriete bestemming. Kende jij deze films al?

The Godfather

Een echte klassieker is The Godfather. Deze film is bekend bij heel veel mensen en heeft wel 3 Oscars gewonnen. Ook heeft deze film 6 Golden Globes gekregen. De film gaat over Don Vito Corleone die aan het hoofd van een maffia-imperium staat. Zijn zoon Michael moet niks van de onderwereld hebben, hij probeert zich nergens mee te bemoeien tot zijn vader wordt neergeschoten. Hij vertrekt naar Sicilië om te schuilen en om wraak te nemen. Het is een misdaadfilm waarin je veel prachtige landschappen van Sicilië tegenkomt. Echt de moeite waard om eens te kijken!

Foto van Sicilië
Foto van Sicilië via Unsplash

Cinema Paradiso

Ook al zijn sommige films oud, ze blijven de moeite waard. Zo is het ook met Cinema Paradiso. Deze film gaat over een bioscoop op Sicilië waar een projectionist uitleg geeft over zijn beroep aan een jongetje dat graag projectionist wil worden. Uiteindelijk wordt dit jongetje verliefd en vertrekt hij uit de stad waar bioscoop Paradiso gelegen is. 30 jaar later komt hij vervolgens terug om te kijken wat er allemaal veranderd is. Bij deze film staat bioscoop Paradiso centraal, maar je geniet ook van de prachtige natuurbeelden en dorpen die gefilmd zijn.

Foto van een projector
Foto van een projector via Unsplash

Divorzio all’Italiana

Voor iedereen die toe is aan een leuke komedie. Divorzio all’Italiana gaat over een man die van zijn vrouw wil scheiden. Helaas wordt hij tegengehouden door de staat omdat scheiden niet legaal is. Daarom bedenkt hij een plan om ervoor te zorgen dat hij wel van haar mag scheiden. Dit is een grappige film met veel hilarische momenten. Deze film is opgenomen op het prachtige Sicilië en je waant je dan ook helemaal in de Italiaanse sferen bij het kijken van deze film!

Met deze 3 films haal jij Sicilië in huis, foto van Sicilië.
Foto van Sicilië via Unsplash

Met deze 3 films haal jij Sicilië in huis, weet jij al welke film jij als eerst gaat kijken?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl