Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Magnifiek Marsala

Marsala ligt, anders dan andere grote Siciliaanse steden, in een wat vlakker gebied en is daardoor een ruime stad. Toch hangt ook hier een historische sfeer en valt er veel te ontdekken. Bijvoorbeeld hoe ze zout winnen op traditionele wijze en een mooi stuk geschiedenis in het Archeologisch museum.

Ontdekken

Piazza della Repubblica is het grote plein in Marsala, waar de indrukwekkende kathedraal ook staat. Loop hier zeker eens naar binnen om de architectuur van het enorme bouwwerk ook aan de binnenkant te bewonderen. Een andere culturele stop die je moet maken is het Archeologisch museum. Hier kun je bijvoorbeeld een schip uit de Punische tijd, dus rond 250 v.Chr., bekijken.

marsala kerk

Ook interessant zijn de zoutpannen aan de rand van de stad. Dit zijn grote waterbassins, waar men het zeewater in laat opdrogen om vervolgens het zout dat achterblijft bij elkaar te schrapen. Dit is echt de traditionele manier van zoutwinning.

marsala zout

Heb je nog wat tijd over? Maak dan eens een tripje naar het eiland Mozia voor de kust van Marsala, waar veel archeologische opgravingen van gebouwen en tempels te zien zijn.

De wijn

Natuurlijk is de stad ook bekend vanwege de Marsala wijn, een sterke en gezoete rode wijn. Dit is vergelijkbaar met port. De traditionele tiramisù wordt met deze wijn gemaakt, niet met amaretto zoals velen denken. Marsala is een echte dessertwijn en past dus ook goed bij chocolade, maar ook met een kaasplankje is de wijn goed te combineren.

marsala wijn

Meer over Marsala

Meer te weten komen over de stad? Ook in de nieuwe editie van magazine De Smaak van Italië die nu in de winkels ligt, vind je veel info over Marsala. Bovendien kun je met dit nummer met korting naar het Little Italy event in Amsterdam van 1 t/m 3 februari.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl