Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Konijnen Eiland: één van de mooiste stranden ter wereld

Als je naar een eiland met Caribische stranden, witte zand en een kristalheldere zee wilt gaan, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen. De ideale bestemming is slechts enkele uren ver van thuis.
Het Konijnen Strand in Lampedusa werd het mooiste strand ter wereld verkozen door de gebruikers van TripAdvisor in de afgelopen jaren.

Lampedusa is een klein eiland, 200 kilometer ver van de zuidelijke kust van Sicilië, dichter bij  deAfrikaanse kusten vergeleken met de Italiaanse, en is deel van de Pelagische eilandengroep.

Dagelijkse vluchten verbinden het eiland met Palermo en Catania. Het is ook mogelijk om met de boten van Agrigento te reizen. Door de ligging van Lampedusa, werd het eiland de hoofdpoort voor de migranten die via Afrika Europa proberen te bereiken, vanwege de internationale crisis. Een groot asielcentrum werd gebouwd en in 2012 werd Lampedusa genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Het volledige eiland is een echt natuurlijk paradijs. Aan de zuidwestkant van Lampedusa ligt het Konijnen Eiland met haar geweldig strand.
Er bestaan twijfels over de origine van de naam. Een versie verklaart dat het woord “konijn” ontstaan is van een foute transcriptie van het Arabisch “Rabit”, dat eigenlijk “connectie” betekent. De connectie was een kleine stripje van zand dat het eiland aan het strand sluit. Helaas werd het in het Engels als “rabbit” vertaalt, waardoor de naam “Konijnen Eiland” is ontstaan. De tweede versie houdt in dat een kolonie van konijnen op het eiland woonde. Tegenwoordig komt de kolonie niet meer voor op het eiland.

Toch is de koning van Rabbit Eiland een ander dier: de schildpad. De haast onechte karetschildpadden hebben dit paradijs gekozen om de eieren jaarlijks te leggen.


In augustus kan je het opengaan van de eieren bijwonen. Het is een wonderlijk moment, om de pasgeboren schildpadden die uit de eieren te zien gaan en in de kristalheldere zee in te zien springen.

Het eiland en het strand zijn een natuurreservaat, waar je één van de mooiste stranden ter wereld en haar uitstekende natuur kan genieten.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl